• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Schemat skrzynki z bespiecznikami Renault Espace IV

Kris333

Nowy
Punktów
0
Posiadam espace 4. 2.0 t problem z brakiem prądu na wzbudzenia rozrusznika .Samochód pali na pych i ma krótko.Na kompie wszystko jest ok.Pomocy

Armen

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Gdynia
Potrzebuję rozmieszczenie przekaźników w skrzynce bezpieczników

jacek33

Początkujący
Punktów
0
Miasto
kamienna góra
dzień dobry mam takie pytanie gdzie w reno megane 2 jest umieszczony przerywacz kierunkowskazów rok 2004 disel 1,5 dci

AnnaEspace4

Uczestnik
Punktów
1
Miasto
Zachodniopomorskie
Witam.
Posiadam Esapce IV 2005r, 2.2dci, czy ktoś wie gdzie znajduje się bezpiecznik od deski rozdzielczej, padła całkowicie.
Pliss na wczoraj to potrzebuję.

AnnaEspace4

Uczestnik
Punktów
1
Miasto
Zachodniopomorskie
Albo ja nie umiem tego znaleźć albo link otwiera się ogólnie na poprzednią stronę...
Przeanalizowałam cały schemat bezpieczników i wspomnianego przeze mnie nie ma :( ale chyba jednak u mnie to nie problem samego bezpiecznika lecz całego licznika, bo raz działa raz nie...

Markson43

SuperMechanior
Punktów
175
Miasto
Rzeszów
Szukaj firmy co poprawiają liczniki czyli go przelutowywują a nie bezpiecznika....gwarantuję ci że dobrze pisze.

AnnaEspace4

Uczestnik
Punktów
1
Miasto
Zachodniopomorskie
Czyli jednak tylko całkowita wymiana wyświetlacza wchodzi w grę... Tak jak myślałam
A orientuje się ktoś jaki jest koszt tej "przyjemności"?
Dzięki za odpowiedzi

Markson43

SuperMechanior
Punktów
175
Miasto
Rzeszów
Nie wyświetlacza....tylko przelutowaie które nie jest takie proste bo właśnie trzeba podnieść wyświetlacz aby dostać się do częsci pod nim....tyle jest w necie..poczytaj.Cena 150-300zł

AnnaEspace4

Uczestnik
Punktów
1
Miasto
Zachodniopomorskie
Nie wyświetlacza....tylko przelutowaie które nie jest takie proste bo właśnie trzeba podnieść wyświetlacz aby dostać się do częsci pod nim....tyle jest w necie..poczytaj.Cena 150-300zł

Dzięki wielkie za pomoc.
Znalazłam w okolicy magika co mi wymieni cały wyświetlacz na nowy za 400zł, bo mój już całkowicie przestał działać...
Chyba dobra cena?

Andrzej1917

Gaduła
Punktów
0
Miasto
Zamość
Witaj cie ️
Espace IV
nr1 która znajduje sie pod denkiem małego schowka nad kierownicą ,tuż przy liczniku po stronie kierowcy.

Kolejna skrzynka nr:2 jest ukryta pod denkiem sąsiedniego schowka przy liczniku po stronie pasażera.

Skrzynka nr3 znajduje sie w komorze silnika gdzie kazdy chyba ją znajdzie i widział ,lecz najciezej znalezc

skrzynke nr 4 ,która znajduje sie w
lewym rogu przedniej szyby po stronie kierowcy tuż pod maleńkim głośnikiem audio i w celu dostania sie tam trzeba zdjąc pokrywę lewego głośnika przy liczniku nastepnie zdjąc osłone (częśc tapicerki) słupka na łączeniu szyby czołowej z małą trójkątną i wreszcie dolna tapicerka kokpitu przy trójkątnej szybie (kształt takiego łuku-rogala) no i wtedy troszkę gimnastyki lub ktoś z małumi dłońmi i napewno dostaniemy sie tam z nowum sprawnym bezpiecznikiem (znajduje sie tam bezpiecznik nawiewu kabiny).

arni_poznań - masz pozostałe

Panowie dajcie pozostałe
Skrzynki Bezpiecznikowe
Ta przy silniku Supper ️ od arni_poznań

Marek1978

Nowy
Punktów
0
Poszukuję przekaźnika od ABS/ESP.
Na razie znalazłem tylko że schematów że jest to przekaźnik F13, gdzie go szukać?

Andrzej1917

Gaduła
Punktów
0
Miasto
Zamość
Brak ładowania !!
Bezpieczniki !???
Schemat
Jakiś wskazówki

Brak ładowania.
Zdjęłam wtyczkę sterowania z Alternatora
Podałem napięcie (+) przez Żarówkę 5W
i jest Ładowanie !!!
Napięcie z 11,7 wzrosło do 14,1V

Gdzie szukać ? co podaje + na Wzbudzenie !!???

Markson43

SuperMechanior
Punktów
175
Miasto
Rzeszów
Szukaj przyczyny w regulatorze napięcia.
W liczniki jest rezystory obciążający.
No i przewód od Altka do licznika.
No i poznać zasady działania ładowania!

Do góry Bottom