• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Sciągacz- prasa do wtryskiwaczy Vivaro/ Trafic 2.0

Gorzowiak

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
218
Miasto
Gorzów Wlkp
Potrzebuję kupić sprzęt do wyjęcia wtrysków Vivaro 2.0 CDTI. Nie robiłem tego jeszcze na takim samochodzie, ale wiem, że nie poddadzą się bez walki, dlatego proszę o poradę co kupić, jaki zestaw, jakiej firmy, aby to skutecznie wyjąć. Zależy mi na opiniach tych, którzy mają takie narzędzia.

Bartek4x4

Zweryfikowany Mechanik
Porady
2
Punktów
1880
Miasto
Koszęcin
Ja mam tzw inercyjny. Jak Narazie walki były ale wygrane. Leje się pot po jajach czasami

Gorzowiak

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
218
Miasto
Gorzów Wlkp
Zastanawiam się nad tesamem hudraulicznym, ale chciałbym poznać jakieś opinie od kogoś kto używa. Najprawdopodobniej to będzie na jedno użycie i będzie leżeć, więc nie chce kupić czegoś, co się nie nada do tego.

Kamil G.

SuperMechanior
Porady
1
Punktów
32
Miasto
Świętokrzyskie
Jak robisz dużo wtryskiwaczy polecam posiadam i uważam za jeden z najlepszych zakupów nie tylko do wtryskiwaczy ale później do tulei itd.jak już masz pompę i siłownik do kupujesz adaptery do tego co ci sie trafi lub trochę wyobraźni i robisz je sam .

Psikuta1994

SuperMechanior
Porady
2
Punktów
385
@Psikuta1994, serio wyciągnął każdy do którego podchodziłeś? Nawet jak wychodził w kawałkach?

@Bartek4x4, na aucie wyciągałeś bezwładnościowym?
Tak nawet w kawałkach , jak udało się żabą czy knipexem odkręcić go w połowie że końcówka wtrysku została to mam z starych wtrysków zrobione adaptery czyli do góry przyspawana nakrętka z gwintem pod ten młotek pneumatyczny i wkręcam taki adapter w końcówkę i jazda do góry.
Automatyczne połączenie postów:

Zastanawiam się nad tesamem hudraulicznym, ale chciałbym poznać jakieś opinie od kogoś kto używa. Najprawdopodobniej to będzie na jedno użycie i będzie leżeć, więc nie chce kupić czegoś, co się nie nada do tego.
To jest świetny sprzęt, duża siła i naprawdę wart swojej ceny , hydrauliczny to już jest moc na wszystko

Ostatnia edycja:
Do góry Bottom