• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Scirocco 1.4 TSI 122km CAXA - problem z odpalaniem

Punktów
0
Miasto
Wodzisław Śląśki
Cześć,

tak jak w temacie problem z odpaleniem samochodu. Co może być przyczyną takiej dolegliwości? Auto po wymianie rozrządu, czasem przy odpalaniu w szczególności po długim postoju metaliczny dźwiek (2 sekundy). Dzisiaj po postoju 4 godzinnym, auto kręci i nie odpala. Odpaliło za 5-tym razem gdy dodałem delikatnie gazu. W samochodzie miesiąc temu została wykonana regeneracja rozrusznika, akumulator też ok.
Wydaje mi się, że to wina któregoś z elementów układu paliwowego (popychacz pompy paliwa lub sama pompa).
Ewentualnie pompa oleju i jej napęd, który nie doprowadza odpowiedniego ciśnienia oleju.
Jak wy się na to zapatrujecie? Poniżej link z momentu odpalania samochodu.

https://www.youtube.com/watch?v=KE7eBgm ... e=youtu.be

Trzeba dać głośno żeby było słychać.

Punktów
0
Miasto
Wodzisław Śląśki
A co na to mechanik?
Auto robiło tak już przed wymianą rozrządu dlatego udałem się do mechanika. Mechanik od razu powiedział jak odpaliłem, że rozrząd. Auto ma już 110k więc postanowiłem wymienić ten rozrząd. Myślałem, że to pomoże. Po wymianie rozrządu silnik ciszej pracuje i nie "tyka" tak glośno. Silnik pracuje równo, nie ma szarpań, nie dymi, dosyć mało pali.
Przy odbiorze samochodu mechanik powiedział, że nie podoba mu się pompa oleju dlatego może tak się dziać przy odpalaniu (chodziło o ten metaliczny dźwiek). Wraz z mechanikiem uznaliśmy, że pojeżdzę trochę i zobaczę jak się bedzie sprawować. Dzisiaj samochód w ogóle nie chciał odpalić dlatego myślę, że to nie wina pompy oleju.
Automatyczne połączenie postów:

Auto robiło tak już przed wymianą rozrządu dlatego udałem się do mechanika. Mechanik od razu powiedział jak odpaliłem, że rozrząd. Auto ma już 110k więc postanowiłem wymienić ten rozrząd. Myślałem, że to pomoże. Po wymianie rozrządu silnik ciszej pracuje i nie "tyka" tak glośno. Silnik pracuje równo, nie ma szarpań, nie dymi, dosyć mało pali.
Przy odbiorze samochodu mechanik powiedział, że nie podoba mu się pompa oleju dlatego może tak się dziać przy odpalaniu (chodziło o ten metaliczny dźwiek). Wraz z mechanikiem uznaliśmy, że pojeżdzę trochę i zobaczę jak się bedzie sprawować. Dzisiaj samochód w ogóle nie chciał odpalić dlatego myślę, że to nie wina pompy oleju.
Dodam jeszcze, że gdy dodałem lekko gazu samochód odpalił i pracował płynnie bez żadnego zarzutu.

Do góry Bottom