• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Scudo 2.0 Mjet RH02 płyn chłodniczy w okolicy wtryskiwaczy

dawido03

Początkujący
Punktów
1
Miasto
Tarnów
Witajcie. Mam problem gdyż klient mi dzisiaj przywiozł Fiata Scudo 2012 2.0 Mjet ozn. silnika RH02 na ubywanie płynu chłodniczego ( wracajac z Niemiec kolał 4litry). Wjechałem na kanał i tak na szybko odkreciłem osłone wtryskiwaczy i ku zaskoczeniu zobaczyłem tam sporą ilość płynu , dodatkowo wziołem podpiołem tester szczelności układu chłodzenia , nabiłem prawie 1.5bara i widziałem że ciśnienie po chwili spada.

Z doświadczenia wiem że ten silnik lepiej wyciągnąć do grubszych napraw ale czy spotkaliście się i moze jakieś podejrzenia skad płyn w tamtej okolicy skoro i tak jest zakręcona pokrywa wtrysków .

Z góry dziekuje za jakieś sugestie :)

Jarzi

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
2077
Miasto
Kaczory
Peknieta glowica

MarekKorzeń

Początkujący
Punktów
0
Witajcie. Mam problem gdyż klient mi dzisiaj przywiozł Fiata Scudo 2012 2.0 Mjet ozn. silnika RH02 na ubywanie płynu chłodniczego ( wracajac z Niemiec kolał 4litry). Wjechałem na kanał i tak na szybko odkreciłem osłone wtryskiwaczy i ku zaskoczeniu zobaczyłem tam sporą ilość płynu , dodatkowo wziołem podpiołem tester szczelności układu chłodzenia , nabiłem prawie 1.5bara i widziałem że ciśnienie po chwili spada.

Z doświadczenia wiem że ten silnik lepiej wyciągnąć do grubszych napraw ale czy spotkaliście się i moze jakieś podejrzenia skad płyn w tamtej okolicy skoro i tak jest zakręcona pokrywa wtrysków .

Z góry dziekuje za jakieś sugestie :)
Cześć dawido03!
Mam taki sam problem z płynem w komorze wtryskiwaczy w Scudo 2.0 163KM.
Widzę ,że problem, oraz auto takie samo.
Czy rozwiązałeś problem???

Jarzi

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
2077
Miasto
Kaczory
Pewnie głowica peknieta

Do góry Bottom