• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Seat Toledo III 2.0 140km v max 130km/h

mozambiko130

Początkujący
Punktów
0
Miasto
kraków
Witam. Posiadam seata toledo III z 2005r z silnikiem diesla 2.0 140km i mój problem zaczyna sie jak przekrocze predkość 110km/h ponieważ wtedy samochód traci moc i v max to 130km/h wgl sie nie chce zbierać, do predkości 110km/h zbiera sie bardzo dobrze nie brakuje mocy. Po zgaszeniu silnika samochód zbiera sie bardzo dobrze ale dalej tylko do prędkości 110km/h wtedy jest takie pstryk i brak mocy. Zaznaczam ze w samochodzie cały czas świeci sie żółta kontrolka silnika moge jeszcze dodac ze wgl nie kopci na czarno. Miał ktoś taki problem albo wie co to może być ?? Koszta naprawy ?? :((

mozambiko130

Początkujący
Punktów
0
Miasto
kraków
Jak masz pisać glupoty to daruj sobie szkoda czasu

Usterka znaleziona okazało sie ze był urwany waż od wspomagania i nie było też hamulca obiawy były takie jak by był za powietrzony i poprzedni własciciel jezdził dość dlugo na tym. Problem ustapił po wymianie weża lecz na chwile obecna trzeba rozerbać i wczyścić turbine i popatrzyć na gruszkę ponieważ spreżarka jest doładowywana za bardzo samochód przyśpiesza lecz zaczyna przerywać po wyżej 2000obr .

Ostatnia edycja:

mozambiko130

Początkujący
Punktów
0
Miasto
kraków
Sterownik turbiny powiadasz no moze i tak byłem u jakiegoś mechanika to odrazu chciał turbo regenerować, wdg mnie głupotą by to było zaczne od wyczyszczenia turbo i jak kolega pisze zerkne też na sterownik

A Jeszcze pytanie wyciagał ktoś turbo w takim aucie ?? Jest podobnie jak w 1.9 tdi?

samspec13

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
646
Miasto
europolonia
Przeczytaj sobie pierwszy post nim zaczniesz cokolwiek komuś zarzucić. Przyczyną straty mocy jak Ci koledzy pisali może być wiele a o hamulcach ani słowa.

Maciej Bieleń

Bywalec
Punktów
10
Miasto
KtoToWie
Komputer zbiera informacje z czujnikow pozniej je "analizuje" mozliwe ze nie widzi cisnienia doloadowania.
(Tylko sugeruje nie mam pewnosci)
Trzeba zczytac kody bledow!

Mimo wszystko za nim cokolwiek ktos Ci zacznie regenerowac wymieniac.
Najpierw ma Ci powiedziec dlaczego i co z danym komponentem jest nie tak.
Jezeli nie potrafi tego zrobic zostaw to miejsce.

mozambiko130

Początkujący
Punktów
0
Miasto
kraków
Samspec wyjdź ☺jak pisałem posta wiedziałem o hamulcach ale myślalem ze sa zapowietrzone. w momencie jak auto było podpinane pod komputer pokazał sie jakiś bład na egr

mozambiko130

Początkujący
Punktów
0
Miasto
kraków
Zajmi sie czymś sensownym bo uważasz sie za filozowa a wgl nie pomagasz Po świetach bede patrzył z kolegą na ten sterownik a potem raczej bedziemy czyścić turbinke, ponoć było dużo takich przypadków ze należy wyczyścić turbo i powinno być oki jeszcze noże być kwestia gruszki

samspec13

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
646
Miasto
europolonia
Jestem praktykiem a nie uczestnikiem zgaduj- zgaduli. Akurat twoje zdanie należy do odosobnionych i nie jesteś jedyny na tym forum.

mozambiko130

Początkujący
Punktów
0
Miasto
kraków
W Takim razie sie nie odzywaj bo wsyztskie twoje posty sa nie na temat i bez sensu jak masz coś sensownego do napisania to napisz a nie czepiaj sie o jakieś pierdoły

Do góry Bottom