Witamy na Forum Mechaników!
Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach. Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!
Witam mam problem z serwisem w vw golf 6 z 2009 roku silnik 1.4. Na wyświetlaczu przy liczniku po włączeniu zapłonu pojawia sie napis servise. Co to oznacza i jak to usunąć. Chciałem włączyć menu serwisowe ale też nie moge. Proszę o pomoc
jedz do mechanika zrob ten serwis tak jak przystalo skoro sie wyswietla to znaczy ze potrzebna jest wymiana oleju filtrow itd....najlepiej przesunac serwis bo tak najlatwiej i taniej ale jak zacznie cos sie dziac z silnikiem to "ja nie wiem dla czego,od czego i co to moze byc przeciez dbalem o auto,chlopaki pomozecie...."
Widać kolejny cwaniak na forum. Z takim podejściem jak twoje to w ogóle niepotrzebne są jakiekolwiek fora a to że jest informacja o serwisie nie oznacza zaraz, że należy go zrobić. Mało jest samochodów które mają robione przeglądy przed wyświetleniem informacji o jej dokonaniu a mechanik nie wyzeruje okresu serwisowego bo po co skoro nie wyświetla się o nim informacja? Później po przejechaniu 2tyś km zapala się informacja o przeglądzie i co znowu serwis?
Taa tylko, że na tym forum panuje powiedzenie, że pewnie by też chciał skasować serwis za darmo... i pewnie niejeden tak by powiedział. I właśnie taka mentalność niektórych ludzi na forum. Po co w ogóle pisać takie głupie odpowiedzi skoro nie ma się nic mądrego do powiedzenia?
to ze jest informacja o serwisie nie oznacza ze trzeba go zrobic???to po co to jest??a co jesli tak nie mial robionego wczesniej serwisu??podejzewam ze kazdy dobry mechanik wykasuje informacje serwis i wpisze ja zeby sie pojawila za iles tysiecy km do nastepnej wymiany....
Jak nazwa tego forum wskazuje to nie mamy interesu prowadzić cwaniaków za rękę od tego są inne fora Komputer se kupię części też a jak zdiagnozować jak naprawić to spytam mechanika na forum.Pomoc Na proźbę został udzilona a moje lata nauki muszą być wynagrodzone