• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Serwis vw golf 6 2009r

jaro.pl

Gaduła
Punktów
0
Witam mam problem z serwisem w vw golf 6 z 2009 roku silnik 1.4. Na wyświetlaczu przy liczniku po włączeniu zapłonu pojawia sie napis servise. Co to oznacza i jak to usunąć. Chciałem włączyć menu serwisowe ale też nie moge. Proszę o pomoc

voodo

SuperMechanior
Punktów
204
Zdradź chociaż tajemnice jakim vagiem nie możesz tego zrobić. Jeżeli chodzi o menu serwisowe to nie wiem dlaczego nie można wejść. Może nie wszystkie modele miały aktywne to menu?

jaro.pl

Gaduła
Punktów
0
tester foxwell nt500

u brata aktywowałem zielone menu w audi a6c6 i w niektórych samochodach przesuwałem serwis

tylko nie wiem dlaczego w vw nie mogę

voodo

SuperMechanior
Punktów
204
Na papierze fajnie wygląda ten tester ale może akurat w Twoim samochodzie nie ma możliwości skasowania serwisu tym testerem.
Najlepiej gdybyś podjechał do kogoś kto ma vcdsa i zobaczył czy da rade ogarnąć inspekcje.

GregorPassatCc

SuperMechanior
Punktów
13
np. u mnie w passacie cc nie moge recznie przez menu wykasowac i przestawic serwisu musze jechac i zrobic to komputerem...byc moze u ciebie tez nie da rady recznie przez menu...

soloriens

SuperMechanior
Punktów
74
spróbuj tę opcje
Przekręć stacyjke do pozycji "On", ale nie uruchamiaj silnika
użyj przycisków znajdujących się po prawej stronie wielofunkcyjnej kierownicy
ewentualnie użyj przełącznika manetki na dźwigni wycieraczek szyby przedniej
Wybierz zakladkę ustawiania
Przewiń w dół i wybierz SERVICE
Wybierz "Resetuj" i potwierdź
Wyłączyć zapłon i uruchomić silnik w celu sprawdzenia, czy wskaźnik został zresetowany

Do góry Bottom