• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

sharan 1,9 brak mocy

piteros01

Gaduła
Punktów
1
Miasto
rabka
witam mam sharana 1.9 2000r. samochód nie ma mocy,podczas ruszania pod górke trzeba manewrowac sprzegłem zeby nie zgasł i teraz tak turbo po regeneracji stała geometria wtryski-korekty ok podcisnienia ok wałek sprawdzony jest ok przebieg ok 500000 zawor sterujacy ok komp. sprawdzony doloty szczelne samochód nie kopci
czy którys z kolegów ma jakies pomysly?

egr zostal sprawdzony-wyczyszczony

piteros01

Gaduła
Punktów
1
Miasto
rabka
przepływka nie wykazuje zadnego bledu.Silnik pali od strzała i pracuje równo

Mesiek

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
471
Miasto
PLE
Przepływomierz to element który się zużywa czego konsekwencją jest zakłamywanie pomiaru. Więc albo pożądny podgląd albo podmiana i go.

piteros01

Gaduła
Punktów
1
Miasto
rabka
zgadza sie mesiek czesto takze towarzyszy mu nie równa praca szarpanie itp pomimo tego wywala bład po podpieciu.Jednakze tak jak pisałem przepływke mozna wykluczyc 1-była sprawdzana i jest ok 2-przekladka z jezdzacego efekt ten sam ;-(

Ernesto13

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
34
Miasto
Bydgoszcz
Regulacja wtryskiwaczy dobrze przeprowadzona? Jakiś dym towarzyszy podczas przyspieszania i pełnego obciążenia?

piteros01

Gaduła
Punktów
1
Miasto
rabka
nic samochód nie kopci .....normalnie czarna magia ;-(

zastanawia mnie jakby sitko w baku było przytkane?????

dimitriew

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
620
Miasto
Radom
Jak będziesz sugerować się tylko kodami błędów to jeszcze długo ten szaran nie będzie jeździć. Na początek do zrobienia logi.

piteros01

Gaduła
Punktów
1
Miasto
rabka
koledzy pisałem ze korekty ok auto podpiete pod vcds-a i delphiego nie wykazuje nic poza parametrami.dimitriev nikt sie nie sugeruje samymi kodami bledów których zresztą takze brak.;-(

piteros01

Gaduła
Punktów
1
Miasto
rabka
dalej nic pompki sprawdzone na stole dla pewnosci nie bardzo jest sie do czego doczepic!!??? GTA mam prosbe jak masz wstawiac głupoty szanuj uzytkowników forum i samego siebie i jesli twój post nie wnosi nic daruj sobie!! z góry dzieki

hiwat

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
294
Miasto
Tarnów
a ciśnienie na cylindrach jak wygląda ? ..

piteros01

Gaduła
Punktów
1
Miasto
rabka
miesci sie w normie;-) na rozgrzanym jest ok problem jest gdy samochód postoi np.po nocy

dimitriew

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
620
Miasto
Radom
GTA mam prosbe jak masz wstawiac głupoty szanuj uzytkowników forum i samego siebie i jesli twój post nie wnosi nic daruj sobie!! z góry dzieki
W czym widzisz problem? Wstawiłem dla poprawy nastroju fotkę. Niczym cię nie uraziłem tym samym. Pomysły ci się chłopaku skończyły a podobno to takie proste silniki.
Mem wkleiłem, abyś zaczął walczyć z problemem, a wiec zajrzeć w parametry typu dawka ,map, maf, a nie czekać aż błędzik się pojawi i wciśniesz jak typowu janusz guzik kasuj.

piteros01

Gaduła
Punktów
1
Miasto
rabka
heh te proste najbardziej w dupe daja tłumacze po raz którys tam WSZYSTKIE PARAMETRY SA OK!!!
przypuszczam ze to bedzie jakas pierdoła tylko trzeba dojsc jaka a mi sie pomysly koncza ;-(

jutro wkleje moze ktos sie cos dopatrzy

Ernesto13

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
34
Miasto
Bydgoszcz
Jeśli nic nie kopci to może paliwa mu brakuje, poszedł bym w stronę przepływomierza, ale jak piszą poprzednicy bez danych się nie obejdzie przez internet :) Jak nie wiesz co zrobić to chociaż wyczyść przeplywke, tylko delikutaśnie :p

Do góry Bottom