• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Sharan brak swiatel,wycieraczek,dmuchawy,

radyrvegen

Nowy
Punktów
0
witam
Moj sharan mk2 2003 19.TDI nagle zniknely swiatla ( sa tylko pozycyjne) , wycieraczki przednia i tylnia, dmuchawa przednia i tylnia , ogrzewanie szyby przedniej i tylnej oraz eber
Rozkrecilem cale ECU zeby sprawdzic bezpieczniki ktore sa tam gdzie przekazniki sa spawne( pozostale bezpieczniki oczywiscie tez) nie wiem czy to moze byc jakis przekaznik czy tez caly modul padl ' dodam ze po podaniu zasilania na bezpiecznik nr.19 dziala dmuchawa i eber oraz wycieraczka tylna ale mysle ze jest za slaby prad poniewaz po zwiekszeniu obrotow dmuchawy wypala bezpiecznik.
Pytanie czy moze ktos z forumowiczow posiada opis modulu oraz przekaznikow albo czy ktokolwiek wie lub przypuszcza co sie stalo.
Gdzie mam szukac przyczyny w module czy w przekaznikach czy..... no wlasnie gdzie
Prosze o pomoc i pozdrawiam Radyrvegen

endriuk9

Początkujący
Punktów
0
Ja raczej bym szukał w bezpiecznikach głównych przy akumulatorze.

gierek

Początkujący
Punktów
0
Miasto
pilawa
w progu idzie cała wiązka przewodów zdejmnij plastik i sprawdz czy nie masz zwarcia ja to miałem przy zamoczeniu auta

radyrvegen

Nowy
Punktów
0
dzieki za odpowiedzi' problem rozwiazany
urwany przewod przy lewej manetce zielony kolor.
Przed zdemontowaniem wszystkiego warto sprawdzic czy jest plus po stacyjce na czujniku temperatury do ebera.
Ja to sprawdzilem i myslalem ze stacyjka a tu taki numer
Auto naprawione i jezdzone 4 tydzien i wszystko jest ok
pozdr