• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

shelby cobra

mechanik86

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Birmingham (UK) / Kielce
witam zrodzil mi sie pomysl zbudowania repliki cobry chcialem sie dowiedziec gdzie mozna kupic gotowe nadwozie i rame, zrobic maly kosztorys. jesli ktos by mial jaies linki lub sugestie zwiazane z tym tematem. Obecnie pracuje w warsztacie w Anglii i mam dostep do tanich i ciekawych aut ktore mogly by posluzyc jako baza. Z gory dziekuje za pomoc

sigviper

Nowy
Punktów
0
W Polsce jest kilka firm, które robią nadwozie z ramą i montują do środka V6 ze Scorpio. Wychodzi to dosyć drogo bo od 40 do 75tys PLN (chociaż teraz przeglądając zobaczyłem i za 100tys). Generalnie skandal.
W UK jest na pewno dużo lepiej i na pewno jest dostęp do gotowych kitów. Jeszcze lepiej z dostępnością jest w USA.

Tanie zdobycie auta bazowego niestety nie wiele tutaj pomoże. Repliki są dosyć drogie i strasznie się na nich zdziera. Najlepiej cenowo złożyć samemu z kitu, ale trzeba to dobrze rozumieć, bo rzadko są kompletne :)

mechanik86

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Birmingham (UK) / Kielce
Dzieki za info cel musze osiagnac jak bys mial jakies nowe informacje w tej kwestji to prosze pisz. Corci obiecalem wiec koszty jakos zniose ale pasja ja zaraze ;)

Do góry Bottom