• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Siemens 2.0 hdi 136

Krysstiano

Początkujący
Punktów
0
Witam serdecznie jestem tutaj nowy i zacznę od razu od tematu mam problem z Fordem focus em usunąłem pdf dlatego że nadawał się na złom elektryk wgral mi program że go nie widzi auto ma przejechane 93 000tys kupiłem nowe wtryski bo tamte nie były regenerowalne Siemensa sprawdziłem mikromierzem położenia tłokowe auto ma sprężanie jak nowe problem w tym że dymi na czarno i daje duża dawkę ropy pomóżcie bo tracę cierpliwość pozdrawiam

Krysstiano

Początkujący
Punktów
0
Nie dymił ale wchodził często w tryb awaryjny wszystko zostało sprawdzone i rozkłada ręce mechanik proponuję mi nowy słupek??? Już nie mam sił auto przed włożenie nowych wtryskow mialo zaslepioną turbine i nie dymi jak ja zamontować to zaczął dymic na czarno stwierdził że duża dawka ropy i kto tu jest mądry załamany jestem i chyba zmienię warsztat tylko jak się okaże że coś nagrzebal czego sam nie wie?

Krysstiano

Początkujący
Punktów
0
Chyba Belg auto chodziło jak głupie mam go rok tylko ten nieszczęsny pdf którego teraz niema szwankowal auto stoi już 6 miesiąc i nikt nic niewie

winetoo

SuperMechanior
Punktów
976
Miasto
Radom
Chyba Belg auto chodziło jak głupie mam go rok tylko ten nieszczęsny pdf którego teraz niema szwankowal auto stoi już 6 miesiąc i nikt nic niewie
Nie potrzebnie usunąłeś tego dpf-a. Fachowiec nasrał ci w mapy i teraz śmierdzi. Przy takim przebiegu nic nie miało prawa z nim się dziać, no chyba że faktycznie ma 2-3 razy tyle. Było go porządnie wymyć (tego dpf-a oczywiście), EGR wymienić, sprawdzić czujnik różnicy ciśnień, jego przewody i latać bezproblemowo. Wymienisz słupek, osprzęt zostawisz i dalej będzie stał na warsztacie.

A czemu wtryski wymieniłeś? Mam Pedzia 407 z takim motorem, ma na liczniku 260tyś, faktycznego przebiegu nie znam a wtryski nie tykane jeszcze.

melas

SuperMechanior
Punktów
61
Miasto
WRZEŚNIA
Naprawa od dupy strony. Tak jak Piszesz zamiast się trochę pobrudzic i zrobić w oryginale to łatwiej będzie pomodzic w sofcie. No i kicha

winetoo

SuperMechanior
Punktów
976
Miasto
Radom
A tak w ogóle to co się w nim działo przed spiepszeniem przez tego fachowca, jakie były objawy ?

Naprawa od dupy strony. Tak jak Piszesz zamiast się trochę pobrudzic i zrobić w oryginale to łatwiej będzie pomodzic w sofcie. No i kicha
No i defa jeszcze zainkasował pewnie cwaniak, czy się mylę?

Krysstiano

Początkujący
Punktów
0
Jeszcze nic nie dostał a pierwsze objawy to tryb awaryjny często wchodzący no i małe trasy nim robiłem pdf wysłał na czyszczenie po czym reklamowa go 5 razy aż z firmy czyszczącej stwierdzili że już jest wyczyszczone jak nowy potem powiedział że wtryski zawiozlem do sprawdzenia nie nadają się do naprawy kupiłem nowe w tym że przed zakupem stwierdził że może pierścienie ale sam się zaprzeczył bo sprawdzał ciśnienie i jak nowe i teraz wymyślił nowy silnik dzisiaj zabieram go do innego warsztatu gdzie jak stwierdzili po rozmowie już chyba 3 auto poprawiają po nim co było przyczyną dam znać pozd

Narazie zmieniam warsztat

Krysstiano

Początkujący
Punktów
0
O 18 zmieniłem warsztat 15 min i jest wgrany program który nadal widzi i go wypala po wgraniu nowego dam znać

lukkiwlkp

Zweryfikowany Mechanik
Porady
2
Punktów
985
Miasto
PGS
Chłopie... Od dup. Strony to robisz. Gdzie wy auta naprawiać ie. I jeszcze dpf usuwać w tych czasach.... Normalnie aż czytać tego nie można.

Do góry Bottom