• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Silentblocki tylnich sanek A4 B6

Robertos 1979

Gaduła
Punktów
1
Witam. Czy mógłby mi ktoś napisać czy poduszki tylnich sanek w A4 B6 1,9tdi są wypełnione olejem? zauważyłem z jednej wylewa się coś tłustego i że auto dziwnie się prowadzi jakby chciało wyrzucić mu tył za każdym razem przy wyjściu z zakrętu. Do tego dochądzą dziwne stuki podczas jazdy . Czy winne będą włąsnie te poduchy? proszę o podpowiedź... Dzięki pzdr

Robertos 1979

Gaduła
Punktów
1
witam wymieniłem silentblocki tylnych sanek , plus amortyzatory tył wraz z odbojami i osłonami bo jak się okazało po demontażu że wyzioneły ducha (wysunięcie tłoczyska trawło koło 30min)przy 233tys km. Auto zaczęło się prowadzić normalnie, nie ma uczucia, że tył wyrzuca z zakrętu. do tego wszystkiego przestało telapać autem podczas hamowań z wyższych prędkości np z 220 do 15o km/h . pozdrawiam i dziękuję za pomoc.

Robertos 1979

Gaduła
Punktów
1
Gdzie Ty jeździsz 220?
Do tego takim złomem
Panie kochany są takie kraje jak Niemcy. Tam takie ludki jak Ty zazwyczaj nie bywają, a tam się jeździ ile się chce, tam gdzie to jest dozwolone. W przypadku audi licznikowo zamyka 240km h, co często zawstydza takie ludki jak Ty ze swoimi 1,0tsi 150KM. Dodam że kupuję samochody nie na pokaz przed sąsiadem, a do użytku jako samochód, coś jak kilof dla górnika. Jeżeli zadbasz nawet o 30 letniego mercedesa to odjedzie twoją skorupę w mgnieniu oka(i nie wymyślaj że mas Ferrari). Bardzo lubię takich jak Ty kiedy wąchają sadzę z mojego 1,9tdi. Uwielbiam to a jest takich wielu. Dodam że jestem włascicielem BMW z 2015 i Hondy Civic 2015 jednak oba nie dają rady jeżeli chodzi o prędkośc max staremu zezłomowaciałemu audi. Twój opis w sęsie złom jest taki jak byś właśnie dorobił się czegoś z przekręconym licznikiem z Niemiec ..... myśląc sobie że Twój status społeczny tak się podniósł bo właśnie złapałeś pana boga za nogi.

Do góry Bottom