Witamy na Forum Mechaników!
Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach. Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!
Co myślicie na temat silnika 2.4 v6 w audi a 4 b6? Zamierzam się do zakupu w gazie i chciałbym się dowiedzieć co o nim sądzicie lub jeśli posiadacie jakie macie wrażenia.
Jak koniecznie 6 garów to chyba lepiej iść w 3,0 - przynajmniej jakoś normalnie pojedzie.
Natomiast 1,8T bezapelacyjnie nr 1, nie dość że tańszy w utrzymaniu to taki BEX 190 koni fajnie leci, do tego lpg i dobra alternatywa dla 1,9 tdi
No tak 3litrowy cudowny nie jest ale przynajmniej normalnie jedzie a nie jak Golf 1,4 tsi i to ten najsłabszy.
Wg mnie dużo lepszym wyborem w ogóle apropo 6 garów jest Lexus IS200 albo BMW 320i/323i..
A przepraszam wtrące sie do tematu kto z panów ma takie auto, nie zebym był fanem tych motorów ale niech mi ktoś pokaże silnik z którego oliwa nie cieknie
Mam 2.8 ack od nowosci i moge pokazac jak wygląda silnik po 20stu latach,, zero awari i jebniete 800 tys które z obecnych aut to wytrzyma, nie ma reguły.
Pozdrawiam
Silniki w układzie V powstały nie bez powodu. Tylko taki układ zapewnia względne zrównoważenie sił, przeciążeń przy dużej masie i wysokich obrotach dla "wielkolitrażowych" potworów. Temat rzeka ... Układ - V ma swoje korzenie w lotnictwie. Silniki V ... są nietypowe, mają inne części, inne ceny ...
Osobiście to nigdy nie miałem samochodu z silnikiem w układzie V. Gdybym był pasjonatem to może bym kupił
... jeszcze dodam, że obecnie mam silnik petrol 1.8 i nigdy nie zszedłbym poniżej tej pojemności ... tzn. nie chciałbym zejść