dermaner
Gaduła
Witam mam motocykl z silnikiem Yamahy 125cm3 4T na gaźniku technicznie ok odpala za zimnym na przysłowiowy widok kluczyka na ciepłym troszeczkę gorzej tylko strasznie smakuje mu benzynka boje się ze od tego chlania na dobre się uzależni. Google podpowiadają na 100km 3L na trasie a on potrafi 5,5L łyknąć. Zrobiłem taki test przejechałem ok 2km i od razu po zgaszeniu wykręciłem świece zapłonową ona okopcona na czarno oraz mokra, a powinna mieć kolor brązowawy, z wydechu śmierdzący czarnawy dym się wydobywa. Gaźnik rozbierałem w mak czyszczony w myjce ultradźwiękowej obniżyłem poziom paliwa w komorze pływakowej podginając pływak i to nic nie dało mu dalej benzynka bardzo smakuje. Wymiana gaźnika na nowy - używany sprawny nie możliwa nigdzie takiego nie znalazłem jedynie na stronie yamahy jest schemat budowy gaźnika
yama-sklep.pl
Części Yamaha, Sklep Yamaha® - motocykle, oryginalne części, akcesoria - YAMA-SKLEP.pl
Interaktywne schematy części do pojazdów Yamaha. Wyszukaj i w prosty sposób zamów brakujące części do swojego motocykla, ATV lub skutera Yamaha