• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Silnik ford focus 1.6tdci

lenox998

Początkujący
Punktów
0
Miasto
świdnica
Witam. Mam problem z \silnikiem. wczoraj pojechalem na rybki autko jezdzilo normalnie. Przy powrocie do domu odrazu po wyjechaniu na droge auto zaczelo byc mulowate...tzn dodajac gazu nie przyspieszalo tak jak powinno. rozpedzilem sie max do 120 i tyle. co moze byc przyczyna??? auto nie kopci turbine slychac ale odczucie przy jezdzie jest takie jak by nie dzialala.

Z gory dziekuje za pomoc.

lenox998

Początkujący
Punktów
0
Miasto
świdnica
Pojechal bym gdybym byl w kraju. jestem w DE a tutaj ceny za warsztat sa kosmiczne. moze uda mi sie kupic komputer do diagnostyki to podlacze i sprawdze co moze byc przyczyna

Tom_

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
232
Miasto
Szczytno
Jak kupi będzie tekst: Jak zainstalować i zdiagnozować auto :D bo nie ukrywając IDS jest moim zdaniem mało czytelny :p

lenox998

Początkujący
Punktów
0
Miasto
świdnica
dzwonilem jeszcze do kumpla ktory orienruje sie mniej wiecej na mechanice... Tylko nie wiem czy do konca wie o co mi chodzi. on powiedzial ze kiedys w audi mial taki sam przypadek i ze to moze byc bezpiecznik od turbiny. pierwszy raz slysze ze turbo ma bezpiecznik. a druga jego sugestia byla ze to moze byc uszczelka pod glowica. ale auto mi nie szarpie obroty stoja w miejscu no i nie kopci. szukalem wyciekow i tez nic nie widze.

Przed nim jeszcze zlokalizowanie gniazda :)

Do mechanika kolego i to najlepsze rozwiązanie dla ciebie.

w najgorszym wypadku oddam do mechanika ale jestem z tych ludzi ktorzy najpierw probuja robic to sami. wole spytac i sam problem rozwizac i nauczyc sie czegos od lepszych odemnie. juz nie raz naprawilem samochod z pomoca forum i duuuzo na tym zaoszczedzilem to po raz a po dwa zawze sie czegos nauczylem. za co bardzo dziekuje.

pozdrawiam.

Ręce opadają
Po marchewkę i ziemniaki też jeździsz do Pl czy kupujesz Niemieckie?

Polscy mechanicy są wszędzie

pewnie ze sa i tez sie cenia. ja tu jestem zeby zarobic i do domu wrocic. nie chcesz nie pomagaj.

pozdrawiam

Ostatnia edycja:

MTM

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
874
Miasto
z charakterem
świeci się check i jest tryb awaryjny a mu jesteśmy kopiami tego gościa:

Do góry Bottom