• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Silnik zgasł w czasie jazdy, wspomaganie kierownicy nie działa..??

Kamila

Początkujący
Punktów
0
Witam wszystkich specjalistów.
Dzisiaj odstawiłam auto do mechanika a potrzebuję pomocy ponieważ mam wrażenie, że mechanik chce mnie oskubać... Jeszcze go nie pooglądał a już wróży ok 2 tys za naprawę :( Jestem załamana bo wczoraj zapłaciłam majątek za lawetę:/
A więc problem : w czasie jazdy autostradą silnik zgasł. Zauważyłam, że do zbiornika chłodniczego podłączone są dwie rurki i z prawej z nich, zaczęła wtłaczać się bulgoczący płyn.
Poziom płynu w zbiorniku spadł poniżej minimum chociaż był uzupełniany.
Po ostudzeniu silnika, dolaniu wody i ponownym ruszeniu silnik przegrzał się ponownie w ciągu kilku minut. W dodatku przestało działać WSPOMAGANIE KIEROWNICY!!
Czy możliwe żeby usterka układu chłodzenia miała wplyw na wspomaganie kierownicy ?
Co mogło być przyczyną i jakie mogłyby być koszta naprawy ??:(

Radmor

SuperMechanior
Porady
2
Punktów
433
Wszystko działa bez zarzutu.
.....tak ,,bez zarzutu ale tylko do czasu . Proponowałbym aby auto zostawić np, na kilka dni mechanikowi i niech testuje samochód .Jeżeli awaria powtórzy się ponownie na jego oczach --będzie zdecydowanie łatwiej uporać się z problemem .Teraz to Wszyscy możemy pogdybać ,,,i co ciekawego każdy może mieć logiczne podpowiedzi ale w dalszym ciągu problem jest ukryty i nie rozwiązany. Co do objawów --wskazanie na usterkę natury elektrycznej .

kciuk

Nowy
Punktów
0
No właśnie obawiam się, że 'do czasu"
Dziś przejechałam ok 30 kilometrów i nie wystąpiły żadne usterki.
Mechanik powiedział, że jak coś takiego mi się zdarzy to mam dzwonić ,obojętnie czy to będzie blisko, czy daleko bo teraz to on na prawdę
nie wie jaka była tego przyczyna.

Podejrzewam, że nie będzie zadowlony, jak zadzwonię o 3 w nocy, że auto mi stanęło :rolleyes:

Do góry Bottom