Witam wszystkich specjalistów.
Dzisiaj odstawiłam auto do mechanika a potrzebuję pomocy ponieważ mam wrażenie, że mechanik chce mnie oskubać... Jeszcze go nie pooglądał a już wróży ok 2 tys za naprawę
Jestem załamana bo wczoraj zapłaciłam majątek za lawetę:/
A więc problem : w czasie jazdy autostradą silnik zgasł. Zauważyłam, że do zbiornika chłodniczego podłączone są dwie rurki i z prawej z nich, zaczęła wtłaczać się bulgoczący płyn.
Poziom płynu w zbiorniku spadł poniżej minimum chociaż był uzupełniany.
Po ostudzeniu silnika, dolaniu wody i ponownym ruszeniu silnik przegrzał się ponownie w ciągu kilku minut. W dodatku przestało działać WSPOMAGANIE KIEROWNICY!!
Czy możliwe żeby usterka układu chłodzenia miała wplyw na wspomaganie kierownicy ?
Co mogło być przyczyną i jakie mogłyby być koszta naprawy ??
Dzisiaj odstawiłam auto do mechanika a potrzebuję pomocy ponieważ mam wrażenie, że mechanik chce mnie oskubać... Jeszcze go nie pooglądał a już wróży ok 2 tys za naprawę
Jestem załamana bo wczoraj zapłaciłam majątek za lawetę:/A więc problem : w czasie jazdy autostradą silnik zgasł. Zauważyłam, że do zbiornika chłodniczego podłączone są dwie rurki i z prawej z nich, zaczęła wtłaczać się bulgoczący płyn.
Poziom płynu w zbiorniku spadł poniżej minimum chociaż był uzupełniany.
Po ostudzeniu silnika, dolaniu wody i ponownym ruszeniu silnik przegrzał się ponownie w ciągu kilku minut. W dodatku przestało działać WSPOMAGANIE KIEROWNICY!!
Czy możliwe żeby usterka układu chłodzenia miała wplyw na wspomaganie kierownicy ?
Co mogło być przyczyną i jakie mogłyby być koszta naprawy ??