• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

SIlnik

okachi1995

Nowy
Punktów
0
Witam wszystkich mechaników mam mały problem z silników ponieważ aby mieć 5 na koniec roku musze napisać sprawdzian na 5 a niestety pisze tylko na 3 mam nadzieje iż ktoś bedzie łaskawy i mi pomoże :)
1Opisz sterowanie czterocylindrowego czterosuwowego silnika z ZI o ośmiu zaworach
2 Opisz układ zaworów w komorze spalania z dwoma i piecioma zaworami
3 Narysuj schemat działania sterowania rozrządu dla dwóch wałków umieszczonych ponad głowicą-DOHC
4Opisz układ zaworów w komorze spalania z 3 i 4 zaworami
5 Opisz sterowanie zaworami dla czterocylindrowego silnika z ZI o 12 zaworach
6schemat działania sterowania rozrządu dla wałka umieszczonego ponad głowicą z dzwigienkami dwustronnymi OHC

okachi1995

Nowy
Punktów
0
To nie jest zadanie domowe Panie Admin ;);)

Ok to można inaczej zadaje pytanie do MECHANIKA :) na jakiej stronie mogę o tym poczytać pozdRo

karekis

Uczestnik
Punktów
1
Literatura fachowa bo w internecie bedzie dlugo szukal albo znajdziesz po lebkach. Szukaj materialow z mechanicznych wydzialow polibudy.

arni_poznań

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
3343
Miasto
PZ
Ok dzieki a książke jakiego autora polecacie?
bez obrazy, ale za taką pomoc w szkole to ja kasowałem pieniądze od moich kolegów :p, pisałem za nich zadania domowe, a nawet sprawdziany za nich pisałem jak już swój napisałem, a wiedz że pomimo tego faktu byłem lubiany w szkole ;)

Do góry Bottom