lukaszp93
Początkujący
- Punktów
- 0
Witam,
Mam problem ze znalezieniem usterki, ten samochód jest jakiś nawiedzony, przejdę do rzeczy..
Kiedy na zewnątrz jest wilgoć wszystko chodzi jak powinno, ale kiedy pojeździ się z 15 min - dostanie ciepła, następnie jak się zatrzymamy wyłączymy i włączymy ponownie silnik, to zaczyna wariować, wtedy nie działa:
Czujnik poziomu paliwa
Czujnik poziomu płynu chłodzącego
Czujnik temperatury zewnętrznej ( czasami pokazuje 0/ czasami - 45 stopni )
Szaleje immobilizer
Kiedy jest włączona klimatyzacja na np 18 stopni to co jakiś czas występuje podmuch jak by ktoś palnikiem po twarzy mi przejechał..
Wcześniej szalał centralny zamek, otwierał i zamykał drzwi w momencie kiedy ktoś trzasnął drzwiami kierowcy..
Objawy typowe jak przy braku łączności, tylko już nie wiem gdzie szukać.
Jakieś wskazówki ?
Pozdrawiam
Mam problem ze znalezieniem usterki, ten samochód jest jakiś nawiedzony, przejdę do rzeczy..
Kiedy na zewnątrz jest wilgoć wszystko chodzi jak powinno, ale kiedy pojeździ się z 15 min - dostanie ciepła, następnie jak się zatrzymamy wyłączymy i włączymy ponownie silnik, to zaczyna wariować, wtedy nie działa:
Czujnik poziomu paliwa
Czujnik poziomu płynu chłodzącego
Czujnik temperatury zewnętrznej ( czasami pokazuje 0/ czasami - 45 stopni )
Szaleje immobilizer
Kiedy jest włączona klimatyzacja na np 18 stopni to co jakiś czas występuje podmuch jak by ktoś palnikiem po twarzy mi przejechał..
Wcześniej szalał centralny zamek, otwierał i zamykał drzwi w momencie kiedy ktoś trzasnął drzwiami kierowcy..
Objawy typowe jak przy braku łączności, tylko już nie wiem gdzie szukać.
Jakieś wskazówki ?
Pozdrawiam
Ostatnia edycja: