• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Skoda nierowna praca po wymianie rozrządu

Jarzi

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
2077
Miasto
Kaczory
Zawsze dajecie nowe śruby? :>

A

Anonymous123

Ja zawsze, to jest przeciez jedyne połączenie bloku i glowicy a kosztuje czasami 40 zl za komplet

komar200

GWD
Punktów
1198
Miasto
grudziadz
Ja też , stara może się urwać w momęcie dokrecania a w tedy dochodzi jeszcze raz nowa uszczelka żaden interes .

Jarzi

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
2077
Miasto
Kaczory
Ja tez daje, ale stary mechanior który mnie uczył twierdził ze skoro sa cale to po co nowe. To chyba taka prlowska oszczędność... Rzadko kiedy śruby przekraczają 70 zl, a przy wywalaniu i robieniu przy upg to często ułamek kosztów.

slukasz752

SuperMechanior
Punktów
6
Miasto
gurka
Wszyscy ze starej szkoły daja stare i kręcą na wyczucie a potem problem tu coś cieknie tam coś dmucha i znów do roboty to samo i tyle zaoszczedził

MTM

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
874
Miasto
z charakterem
Tak, mam blokady.

Przez myśl przeszło mi że krzywka z któregoś zaworu mi spadła nie ma siły odpalić a potem pracować. Wydaje mi się że to zawór wydechowy bo mialem wrażenie że czuć benzyną. Jeśli ma to znaczenie to łącznik elastyczny wydechu jest uszkodzony, ale jest on już za sondami. Rozrząd wymieniany z powodu przeskoku na zębatce. Po tym jak zgaśnie świeci przez moment czerwona kontrolka oleju. Pompa oleju na pewno skręcona i na niej również wymieniane były łańcuch i zębatki
Hahahaha...
Wiesz co to jest krzywka? Bierzesz się za coś o czym bladego pojęcia nie masz...

Wszystkim gratuluję profesjonalizmu...
Uśmiałem się do łez...

Jarzi

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
2077
Miasto
Kaczory
Czepiasz się, a sam nic sensownego nie wniosłeś do tematu. Nie podważam Twojej wiedzy kolego, ale uważam, ze forum jest właśnie po to aby dowiedzieć się cos nowego, wytłumaczyć.

MTM

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
874
Miasto
z charakterem
Wydaje mi Się, ze jest to forum mechnikow a nie szopopapraczy...
Pojęcie "Krzywka" to pierwsze półrocze szkoły zawodowej...
Budowa silnika i te sprawy...

Czepiasz się, ze nie wnioslem nic a ty co?
Z choinki się urwales? Wiesz za co krzywki odpowiadają?

Jarzi

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
2077
Miasto
Kaczory
W żadnym stopniu nie podważyłem Twojej wiedzy kolego, za to Ty skutecznie próbujesz podważyć moja. Wiadomo, ze autor nie popisał się z tymi krzywkami, ale to nie znaczy ze trzeba go wyśmiać jak clowna. Jeszcze się nie urodził taki co wie wszystko i myślę ze każdy z nas nie raz popełnił jakaś gafę.
Jeżeli chodzi o szkole. Ja jestem z zawodu technikiem elektronikiem, ale z zamiłowania do mechaniki pracuje już kilka ładnych lat w tym "brudnym" zawodzie.
Także kolego, najpierw spróbuj wytłumaczyć, a nie hejtuj.

Arnie67

SuperMechanior
Punktów
55
Miasto
Świdnica
Co się czepiacie chłopaka? Po to zapewne pyta, żeby poznać odpowiedź. A tutaj porady gości co z wozem drabiniastym by mieli nie lada wyzwanie. Szpilki do głowicy należy zawsze wymienić gdyż używane zawsze będą na gwincie lekko przeciagniete, następną rzeczą nawet ważniejszą jest pomiar walka rozrzadu. I naturalnie dokładnie!!! Ustawienia blokad. To musi działać.

Marek_S

SuperMechanior
Punktów
1867
Miasto
Sląsk
Kiedys sie nie wymieniało bo były inne teraz zaleca się wymienianie bo tak producent i projektant zaleca .

eltechsam

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
1337
Miasto
Wysoka
Dawniej wszystko i wszędzie było przewymiarowywane i dlatego przetrwało wieki. A dzisiaj?...

eltechsam

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
1337
Miasto
Wysoka
Jakość też może i lepsza była ale ja piszę o przewymiarowywaniu elementów lub całych konstrukcji a nie o spadku jakości materiału.

Do góry Bottom