• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Skoda Superb 2,0 TDI 2006 gasnie podczas jazdy

Auto-Port

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
361
Mi sie wydaje ze pompowtryski robia kuku :)

Marek_S

SuperMechanior
Punktów
1867
Miasto
Sląsk
Juz parę w historii takich aut miałem . spisz na kartce co wymieniłeś a co nie , ja bym podmienił sterownik do mozliwe ze sie wiesza wtryski naraz wszystkie 4 nie padają jak jestes pewny ze to nie zasilanie paliwem i czujnik wału to raczej podmienił bym ster . Takie auta dają popalić

igltokz

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
140
Juz parę w historii takich aut miałem . spisz na kartce co wymieniłeś a co nie , ja bym podmienił sterownik do mozliwe ze sie wiesza wtryski naraz wszystkie 4 nie padają jak jestes pewny ze to nie zasilanie paliwem i czujnik wału to raczej podmienił bym ster . Takie auta dają popalić
a ja miałem już taki przypadek że cztery naraz padły i to tak że silnik nawet korektę przestał robić na wolnych tylko że nie gasł :) gdybyście słyszeli jak on chodził myślałem że się rozpadnie :)

S

S-LINE

Heh panowie nic juz noe wiem wtryski ok tandem tak samo gniazda wtryskow tez ok a na sam koniec powiem ze podmienilem juz sterownik i dalej to samo

Marek_S

SuperMechanior
Punktów
1867
Miasto
Sląsk
a sam motor ? no ciekawy przypadek czy to nagle gasnie czy poklekocze ?

igltokz

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
140
a sprawdziłeś w końcu jaki jest pobór prądu tej pompy w baku ?

Krzychu78

Gaduła
Punktów
1
Miasto
Iłża
A spróbuj jej podać paliwo z bańki przez przezroczyste przewody bez filtra niech pompa podwójna sama zaciąga zobaczysz co wtedy

S

S-LINE

a sprawdziłeś w końcu jaki jest pobór prądu tej pompy w baku ?
kiedy auto gasnie pompa wstepna nadal pracuje...pobor proadu wynosi 6 amp...silnik wszystko ok rozrzad tez...zalozylem przewody przezroczyste tez do tandemu i ladnie ciagnie nie wiem co moze byc juz zglupialem...

S

S-LINE

tego nie mierzylem jeszcze jutro sprawdze na spokojnie bo juz dzis mam dosyc...i jeszcze mialem 3 godz czasu na wymiane przednich dwoch lozysk w E60 pot lecial mimo ze na dworzu na minusie jest...

Krzychu78

Gaduła
Punktów
1
Miasto
Iłża
sprawdz to cisnienie jak bedzie ok to sprawdz jeszcze sterowanie i natężenie na wtrysku jak krecisz i nie pali, jak to sprawdzisz bedziemy glówkować dalej:)

Marek_S

SuperMechanior
Punktów
1867
Miasto
Sląsk
a podlacz leda pod wtrysk czy kluczuje jak nie zapala . cos bedziesz wiedzial

Auto-Port

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
361
a podlacz leda pod wtrysk czy kluczuje jak nie zapala . cos bedziesz wiedzial
Dokladnie! A w momencie jak nie zapala probowales mu plaka dac do dolotu czy zagada ? W ten sposob mozemy wykluczyc paliwo.

Wtryski dales do sprawdzenia, a co z pompa ?

Marek_S

SuperMechanior
Punktów
1867
Miasto
Sląsk
ja miaem takie Stilo pracował gasł potem tydzien jezdził i podobnie po wymianie sterownika ok było . Ja bym zrobił kontrolke na LED i opirnikiem jakies 600 ohm i niech sobie miga , jak nie bedzie zapalal to zobaczysz czy impulsy idą . Potem kontrolke na pompe paliwa w baku moze tez sie urywa zasilanie na przekazniku . moze to być instalacja na ogoł to jakas pierdoła a cholery mozna dostac

Auto-Port

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
361
ja miaem takie Stilo pracował gasł potem tydzien jezdził i podobnie po wymianie sterownika ok było . Ja bym zrobił kontrolke na LED i opirnikiem jakies 600 ohm i niech sobie miga , jak nie bedzie zapalal to zobaczysz czy impulsy idą . Potem kontrolke na pompe paliwa w baku moze tez sie urywa zasilanie na przekazniku . moze to być instalacja na ogoł to jakas pierdoła a cholery mozna dostac

Madrze gada ;)

Marek_S

SuperMechanior
Punktów
1867
Miasto
Sląsk
Ja mam pare sztuk porobionych takich migaczy , mogę gdzieś zamiescic schamat , nieraz na zywca podpinam sie np. do sondy lambda i sobie jezdze obserwując co sie dzieje kiedys tam pompe wykrylem bo na chwile lambda na ubogo a po chwili znowu ok i tak bylo pare razy .... auto bylo w 5 warsztatach i nie potrafili naprawić . Ot udało się

Do góry Bottom