• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Skrzynia biegów Toyota Aygo 2006

raflik123

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Racibórz
Witam mam problem z skrzynia biegów zauważyłem wyciek oleju?wszystkie uszczelniacze zostały wymienione olej dalej leci została wymieniona skrzynia biegów olej dalej leci została wymieniona całą ośka olej dalej leci mechanik już się poddaje możecie jakoś pomóc gdzie może być jeszcze wyciek??? Toyota Aygo 2006 1.4 silnik diesel jak samochód stoji dłużej to nie cieknie tylko po jezdzie samochodem

Drugi2

SuperMechanior
Porady
5
Punktów
1544
ale skąd mamy wiedzieć gdzie akurat u ciebie leci olej?
to nie jest jakaś czarna magia :) skrzynię należy umyć, przejechać kontrolny odcinek i obserwować gdzie robi się tłusto.

heniek1000

SuperMechanior
Porady
4
Punktów
568
Wlej 85W140 plus uszczelniacz do skrzyni biegów plus zmiękczacz Liquida 2671 i henio Ci gwarantuje, że przestanie ciec.

Swoją drogą powiem Wam, że jestem w szoku co odjeb. HIPOL. Na szybko musiałem wlać coś do mostu, żeby przepłukać. Hipol najtańszy...Ja otwieram HIPOLA i szok. Takiej zawleczki w życiu jeszcze nie widziałem. NIE DO PODROBIENIA!!! W najlepszych niemieckich olejach nie widziałem nigdzie czegoś takiego. SZOK.

1000% ORYGINAŁ.

Używa ktoś może Hipola? :) No ja jestem w szoku.
Jeżeli komuś chciało się wyprodukować taką zawleczkę. To ja naprawdę zastanawiam się nad pozytywną jakością Hipola?

Komornik

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
718
Ale gdzie cieknie. Jeśli na obu skrzyniach to może tulejek centrujących nie ma. Chociaż to szybciej z wibracjami sprzęgła by było story

Do góry Bottom