• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Solidny garaż blaszany

NorbertK

SuperMechanior
Punktów
214
Wiecie może kto oferuje blaszaki solidnie wykonane? Chcę kupić garaż 5x7m z pojedynczą 4 metrową bramą. Początkowo byłem już zdecydowany na konstal, ale jak popatrzyłem w na zdjęcia garażów od nich to zacząłem szukać u kogoś innego.

NorbertK

SuperMechanior
Punktów
214
Z konstalu z dachem dwuspadowym, z profili ocynkowanych, w kolorze, z 6 otworami na okno, z kotwiczeniem do podłoża prawie 6 koła. Tyle, że to cena z montażem. Nie wiem czy oferują bez montażu.

baton180

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
168
Miasto
Glasgow - Szkocja Tarnobrzeg-Mielec
No spoko bo ja w polsce mam garaż murowany i za nim jeszcze jakieś 6m szeroko gdzie mogę postawić blaszka bo murowany ma kanał a na podnosnik nie wystarczy wysokości. .. i tak myślę odbudować blaszka na podnosnik wiosna lato jesień a zimą w murowanym

Punktów
0
Miasto
Kraków
Jeżeli chodzi o garaże blaszane, ze swej strony mogę polecić firmę, w której pracuje. Nie ujmując innym firmom ;), garaż garażowi nie równy a ja wiem co produkujemy i mogę polecić nasze usługi.

Bartek4x4

Zweryfikowany Mechanik
Porady
2
Punktów
1880
Miasto
Koszęcin
Kupowałem na wiosnę 8x4 i zapłaciłem 4,1 tys na gotowo. Na alledrogo firmę znalazłem chlopaki górale
Mogę poszukać jak chcesz

K

Kaboom51

Właśnie Panowie, macie jakieś patenty na skraplającą się parę wodną z blachy od garażu blaszanego? Jest to dosyć irytujące bo cały dach mokry i auto też takie zaroszone od tej wody z dachu. Wiem, że można dawać styropian, wełnę pod blachę i spokój, ale to raczej dopiero na wiosnę bym działał z tą sprawą, a tak na szybko co polecacie? Plandekę kupić założyć jakoś i mieć spokój na zimę? Potem dopiero styropian lub wełna na wiosnę..

NorbertK

SuperMechanior
Punktów
214
Całego dachu sie przeciez nie wypijankuje. Wg mnie teraz to nic sie z tym nie zrobi. Taki urok nieocieplonych blaszakow o tej porze roku. Moze jakis osuszacz powietrza albo nagrzewnica non stop:D

K

Kaboom51

Pianka dobra aby szpery między blachą a kątownikiem zakryć. :p Własnie wiem, ze urok taki blaszaka, ale kurde, czytałem, że niektórzy ocieplają dachy tzn izolują je styropianem lub wełną i nie skrapla się para wodna, ehh trzeba będzie się przemęczyć do wiosenki, a potem coś spróbować pobawić się z styropianem by zabezpieczyć ten dach.

toomii76

toomi
Punktów
6886
Miasto
turek
www.takniewiele.pl

K

Kaboom51

Racja można, ale tu jak widać robi to firma, więc można by rzec, że przemysłowo. A tak domowym sposobem to nie nastarczali by pianek dowozić do sklepu :p Ale dzięki, dzięki za radę, przemyślę! ;)

Bartek4x4

Zweryfikowany Mechanik
Porady
2
Punktów
1880
Miasto
Koszęcin
Wrzuce te foty pamiętam. A co do skraplania to u mnie chodzi 24 h mały piec na olej przepracowany

Do góry Bottom