maniakaut
Bywalec
- Punktów
- 5
W aktualnym aucie na wyposażeniu jest podnośnik, który nie posiada gumowej nakładki, podobnie jak wszystkie inne bezmyślnie zaprojektowane, kilka przykładów na foto po lewej str. Prawidłowe po PRAWEJ str 
Nie za bardzo chce mi się kontaktować z producentem czy szukać na rynku alternatywnych podkładek.
Wybiorę coś z nowych na allegro (wystarczy ok 60-80 pln) lub sklepach. Pożądane cechy:
- podstawka o maks dużej powierzchni, żeby można było podnieść auto na miękkich nawierzchniach
- jak najgrubsza i najdłuższa nakładka gumowa na powierzchni stykającej się z progiem auta
- minimalna waga i gabaryty
- solidne łożyska wrzeciona
- profil z grubej blachy (Wuber chwali się, że 3,5 mm )
- atest bezpieczeństwa !
- nie musi mieć pokrętki z grzechotką
Firm a w zasadzie dystrybutorów mnóstwo: Redats, Verda, Wuber. Mój wstępny typ to:
wubertools.pl
W miarę ok gumowa nakładka z podcięciem na próg i tylko 2,67 kg
Co polecacie i jakie macie doświadczenia ?

Nie za bardzo chce mi się kontaktować z producentem czy szukać na rynku alternatywnych podkładek.
Wybiorę coś z nowych na allegro (wystarczy ok 60-80 pln) lub sklepach. Pożądane cechy:
- podstawka o maks dużej powierzchni, żeby można było podnieść auto na miękkich nawierzchniach
- jak najgrubsza i najdłuższa nakładka gumowa na powierzchni stykającej się z progiem auta
- minimalna waga i gabaryty
- solidne łożyska wrzeciona
- profil z grubej blachy (Wuber chwali się, że 3,5 mm )
- atest bezpieczeństwa !
- nie musi mieć pokrętki z grzechotką
Firm a w zasadzie dystrybutorów mnóstwo: Redats, Verda, Wuber. Mój wstępny typ to:
Podnośnik trapezowy 2 t warsztatowy kompaktowy
Podnośnik trapezowy WUBER 2 T z zakresem podnoszenia 110–390 mm i udźwigiem 2 ton. Kompaktowe 420 mm z workiem. Zamów online!
Co polecacie i jakie macie doświadczenia ?
Załączniki
Ostatnia edycja: