• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Sorbent mineralny - pochłanianie wszelkiego rodzaju wycieków warsztatowych

Czy w twoim warsztacie samochoduwym wykozystujesz sorbent do pochłaniania niespodziewanych wycieków.

• Głosujących
    18
  • Ankieta zakończona .

UNISORBENT

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Luboń
sorbent.eu
Witam, jesteśmy producentem sorbentu mineralnego do pochłaniania wszelkiego rodzaju wycieków: oleju silnikowego, hydraulicznego, napędowego, płynów chłodniczych itp. Prowadzimy sprzedaż hurtową oraz detaliczną w sklepie internetowym oraz stacjonarnie. Posiadamy sporą bazę klientów, którzy usuwają skutki wypadków na drogach publicznych. Jesteśmy w trakcie poszerzania naszej bazy odbiorców o warsztaty samochodowe.

Było by nam niezmiernie miło gdybyście Panowie/Panie mechanicy wzięli udział w naszej ankiecie na temat wykorzystania sorbentu w warsztacie samochodowym.

UNISORBENT

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Luboń
sorbent.eu
Sorbent? Pierwsze słyszę.
Witam, tak doskonale się sprawdza i łatwo się sprząta. Z tego co zauważyliśmy to jego popularność wśród mechaników jeszcze nie jest spora. Myślę że problem tkwi w tym że do niedawna był słabo dostępny i głównie używany w na stacjach paliw lub przy wypadkach przez straż pożarną. Często słyszę że mechanicy do usuwania rozlanego oleju używają szmat lub trocin ale efekt i komfort pracy jest nieporównywalnie gorszy niż z zastosowaniem sorbentu mineralnego.

UNISORBENT

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Luboń
sorbent.eu
No dobra, a jak to cenowo wygląda?

Ceny tak naprawdę są zależne od ilości i wahają się od 69,00 zł w detalu do 37,00zł w hurcie za worek.
Podaję link do naszego sklepu online: https://sorbent.eu/sklep/
Korzystnie jest dokonać zakupu za min. 200,00 zł bo wtedy dostawa na terenie całego kraju jest bezpłatna.

No dobra, a jak to cenowo wygląda?
Niektórych mechaników jest ciężko przekonać bo uważają że mają swoje metody ale jak ktoś już spróbuje to zmienia zdanie. Wystarczy posypać, odczekać parę chwil, przegarnąć i pozamiatać. Worek 20kg starcza na dłuższy czas tym bardziej że raczej każdy mechanik uważa żeby nie narobić sobie bałaganu :)

Ostatnia edycja:

euroserwis8

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
100
Miasto
Piaski
Sorbent lepszy od szmat.Sypiesz, czekasz , zamiatasz i po sprawie.

Encore

Moderator
Porady
1
Punktów
581
Zwykły piasek tańszy, zasypujesz i zamiatasz, po cholerę przeceniać coś jak można za grosze dostać

Regaciarz

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
379
Teściowa w tartaku i nieorganiczny zapas trocin powstrzymują mnie przed zakupem sorbentu chociaż już jakiś czas temu zainteresowałem się tematem ;)

WOODOO

SuperMechanior
Porady
2
Punktów
3075
"zamiatasz i po sprawie"...dobry żarcik.
Wcale nie jak ktoś ma gres na podłodze...ale jak ma zjechany beton z dziurami i na nim warstwę starych olejów z mieszanych z ziemią, to i sorbent nic nie pomoże...:)

Bartek4x4

Zweryfikowany Mechanik
Porady
2
Punktów
1887
Miasto
Koszęcin
Ja też trociny. Robię auta ze stolarni to mam nieograniczony dostęp za free

Jarzi

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
2076
Miasto
Kaczory
Mialem sorbent ze strazy pozarnej i powiem, ze lepszy niz trociny.

euroserwis8

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
100
Miasto
Piaski
No też mam ze straży czasami. Szmat pod dostatkiem za darmo ale sorbent to sorbent.

XMARIO

SuperMechanior
Punktów
6805
Miasto
Mazowieckie
no dobra ale co potem, co z tym robić?
przecież przez tydzień uzbiera się tego z pięć taczek.
podłogę mam z gresu, więc nic nie wsiąknie tak jak w beton,
poza tym nie rozumiem jak można łazić po trocinach czy jakimś sorbecośtam.

Zimoon

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
827
Miasto
Gdańsk
Ja szmatami z mewatexu zbieram wycieki. Nadaję "drugie życie: tym brudnym;] No i mam krytą dupę w razie kontroli;]

Podobny temat ja z korundem do piaskowania. Niby tani ale co z nim potem zrobić. Piasek to piasek....

UNISORBENT

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Luboń
sorbent.eu
Panowie z całym szacunkiem do wszystkich mamy XXI wiek uwierzcie mi że sorbent naprawdę daje radę, na każdej powierzchni nawet na gresie. Komfort sprzątania i czas jaki na to trzeba poświęcić wykorzystując sorbent jest całkowicie nieporównywalna. A jeśli ktoś zasypuje piachem lub czymś innym bez późniejszego sprzątania i tak warstwa za warstwą no to nie wiem co powiedzieć :) Może miłej pracy :)

Pali się w piecu ten sorbent?
Raczej nie, ale ze względów ekologicznych nie polecam palenia w piecu zużytego sorbentu :)

Wcale nie jak ktoś ma gres na podłodze...ale jak ma zjechany beton z dziurami i na nim warstwę starych olejów z mieszanych z ziemią, to i sorbent nic nie pomoże...:)
To prawda i dla tego trzeba dbać na bieżąco tak aby nie dopuścić do nawarstwiania się oleju.

Ja szmatami z mewatexu zbieram wycieki. Nadaję "drugie życie: tym brudnym;] No i mam krytą dupę w razie kontroli;]

Podobny temat ja z korundem do piaskowania. Niby tani ale co z nim potem zrobić. Piasek to piasek....
W zasadzie to z piaskiem robi się to samo co z sorbentem, szmatami czy trocinami. Oddaje się zgodnie z prawem do utylizacji. Jeśli ktoś rozsypuje na pole lub inne miejsce to z sorbentem może zrobić to samo bo to skalny minerał. Sam sorbent nie zanieczyszczony jest całkowicie nieszkodliwy dla środowiska a nawet wręcz przeciwnie bo zatrzymuje wodę stopniowo uwalniając ją do gleby a przez to spowalnia proces przesuszania.

Ostatnia edycja:
Do góry Bottom