• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Spisana umową bez klauzuli stan techniczny

ŻonaMechanika

Uczestnik
Punktów
2
Miasto
Pomorskie
Witam .
Jak w temacie kupiłam auto ,Pan spisał umowę na kartce papieru ,ale nie uwzględnił tam punkt ( widziały gały co brały) czyli tego o stanie technicznym.
Dziś przyszedł miernik lakieru i sprawdziłam 380 było z tyłu. Więc troszkę chyba za dużo. Myślicie ,że mogę odstąpić od tej umowy , oddać auto sprzedającemu ? Czy jest wgl wyjście z tej sytuacji?

eltechsam

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
1337
Miasto
Wysoka
Trochę za późno. Trzeba było do zakupu zaangażować za opłatą mechanika. Chociażby męża... :p

ŻonaMechanika

Uczestnik
Punktów
2
Miasto
Pomorskie
Oj przepraszam geniuszów polszczyzny.
Aco do męża jest za granicą i kupowałam auto na oko środek piękny itp . Spokojnie to nie było auto za 30 tys ,tylko za 5 tyś. Jutro mogę je zwrócić może fakt , że oddam tą sprawę do rzecznika go przekonało nie wnikam.

Waszą pomoc była piękna ,dziękuję ślicznie

ŻonaMechanika

Uczestnik
Punktów
2
Miasto
Pomorskie
Oj tak skończ te swoje wywody. Jakby ktoś z Was chciał to by odpisał na pytanie ,a nie o polszczyznę się wywodził. Mówiłam ,że jestem Polką oj nie to skąd wniosek ,że tak ???

A tak tylko dogryzać potrafią

WOODOO

SuperMechanior
Porady
2
Punktów
3075
Jako Polaka razi mnie kaleczenie języka polskiego:mad:, a po zatem podczas pisania tu postów pracuje cały czas słowniczek, który podkreśla nie poprawnie napisany wyraz. :shifty:

ŚNIADY

Uczestnik
Punktów
2
Miasto
chełm
To te Kangoo z Francji, w którym miał być w ubiegłym tygodniu mobilny warsztat?.:)

SajmonMB

SuperMechanior
Punktów
61
Trochę nie zgodnie z tematem sie wypowiem ale ogólnie śmieszą mnie akcje z autami za 5 koła i cyrki z czujnikami i oddawaniem auta:D

mis_jogi

SuperMechanior
Punktów
15
Miasto
Glasgow
Od razu widać że Polka nie trzeba się przedstawiać. Tylko rodacy Polacy mają oczekiwania kupując starego grata za 5tys że bedzie jak nowy nigdy nie uszkodzony bez rdzy i w oryginalnym lakierze. Może jeszcze klocki hamulcowe oryginalne z pierwszego montażu ma mieć? Chce pani auto igłe sztukę proszę do salonu.

kojak2464

SuperMechanior
Punktów
45
Miasto
Kłodzko
Jak męża nie ma, to wszystko tłumaczy te całe poświęcenie żony w temacie. Tak czytając, to rzeczywiście po co te posty. W ogóle czytając forum stwierdzam że jak sie nie ma nic sensownego do dodania to lepiej nie pisać. Do autorki za 5k to się kupuje auto do wkładu finansowego, auta są bite, po wypadkowe, a czasami to bomby tykające aż coś walnie, gdzie w przeciągu roku można przekroczyć wartość auta.

Bartek4x4

Zweryfikowany Mechanik
Porady
2
Punktów
1896
Miasto
Koszęcin
Serce po to masz to forum, zeby szukać pomocy. Jak w umowie nie ma nic, ze Ty sie zapoznalas że stanem no to sprzedający przywalil sobie w kolano x8.
Na przyszłość weź kogoś z forum na oględziny. Ja jak jade do świętego miasta to bramy komisow zamykają mi przed nosem

Do góry Bottom