• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

sprawdzenie przebiegu

danwis80

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Legnica
Witam!
mam pytanko - a mianowicie doradźcie mi, czy można sprawdzić historię auta po VIN-ie (jaki przebieg itp)?
Ja oczywiście czytałam na ten temat, ale są sprzeczne opinie. Jedni piszą, że sprawdzili, inni piszą, że to jest nie możliwe. Może Wy doświadczyliście tego, może sprawdziliście auto po VIN-ie? Podpowiedzcie jak to zrobić. Mam na myśli auto sprowadzane bezpośrednio z Niemiec, nie rejestrowane jeszcze w Polsce.
Pozdrawiam i życzę miłego dnia:)

Tomm

SuperMechanior
Punktów
7
Miasto
Wieś mazowiecka
Renault umieszcza wszystkie naprawy gwarancyjne, te prywatne oczywiście nie. Sprawdzenie w zależności od ASO, jeżeli jesteś właścicielem auta można spróbować, mogą żądać opłaty. Najlepiej mieć kogoś znajomego, albo trafić na porządnego człowieka w ASO.

P

PogotowieSamochodoweUK

Niemce maja baze danych oficjalna w wydziale komunikacji czy gdzies tam. Nie pamietam co i jak bo nigdy nie potrzebowalem tej informacji tak by ja poglebiac.
To co wiem z pewnego zrodla od kogos kto sprawdzal to da sie sprawdzic na niemcowni przebiegi odnotowywane na przegladach technicznych w odpowiedniej bazie. Czy jest to zwiazane z oplata, nie pamietam, ale kojazde 5 przez 10 ze nic sie nie placi.

Napraway oczywiscie tylko tez z aso, inne warsztaty nie prowadza ewidencji wspolnej z aso.

Zproboj na auto forum tam jest mnustwo podobno na temat sprawdzania przebiegu i przeszlosci ubezpieczeniowej auta z krajow niemiecko jezycznych i francji.

Do góry Bottom