• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

sprinter 311 dziwny objaw

tomerc

Nowy
Punktów
0
Witam wszystkich jeśli jest coś nie tak proszę mnie poprawić
Mam problem mianowicie sprinter 2007 r silnik 646 model 60 KW ma obcięta moc kręci do 3000
błędów nie ma ani na Wowie ,Auto com, Texa, zero błędów ale jak letko naćisnę stop wtedy jest OK.
wkręca się momętalnie obroty 4500. Wymieniłęm na nowy czujnik pod pedałem hamulca bo był walnięty
jedyny błąd to spalona żarówka stopu wymieniona bezpieczniki sprawdzone na desce świeci się tylko kontrolka od klocków kombiunuję czy to nie wina ABS . jak by ktoś miał opis pinów bo te co znalazłem to nie te. masy sprawdzone styki

Daniel0515

SuperMechanior
Punktów
17
Miasto
UK
Jeśli jest tak tylko na postoju to zupelnie normalne.Niektore poprostu tak mają ,a kiedy wciskasz hamulec wkreca się wyżej.Jesli natomiast masz tak rowniez podczas jazdy ,to wtedy odpowiedzialny jest za to ECU i chyba mozna to wyłączyć za pomocą stardiagnosis z opcją developerdata.

tomerc

Nowy
Punktów
0
kolego Danielu0515 jest to na postoju jak i podczas jazdy . prześwietlam kabelki szukajac drugiego końca bo nie mam schematu a co do developer data to nie wiem co to takiego myślałem jak to ominac albo zablokowac narazie do niczego nie doszłem

Daniel0515

SuperMechanior
Punktów
17
Miasto
UK
Developer data to nic innego jak rozszerzona wersja stardiagnozis ,za pomocą której możemy zrobic więcej np zakodowac moduł do auta itp jesli ta opcja jest dostepna rozpoznac ja mozemy ,ze po podłączeniu z każdym modułem na samym dole opcji menu głównego jest coś takiego jak Dane konstrukcyjne.Sprawdzales w wartościach rzeczywistych czujnik sprzęgła czy działa poprawnie ?powinno się wyświetlać kiedy naciśniesz sprzeglp tak i nie

tomerc

Nowy
Punktów
0
problem się sam rozwiązał ale zadowolony nie jestem bo niewiadomo kiedy powróci nie ma jak padnie i nie powróci aż do usuniecia awarii a tak jak działa to tylko czekanie jak znowu padnie dzięki za pomoc pozdrawiam

tomerc

Nowy
Punktów
0
czujnik przy pedale sprzęgła sprawdzając przyżądem jest Ok lecz nie ma różnicy czy wcisnięty czy nie ale jak narazie jezdzi dobrze dzięki za porady zmieniam most na szybszy bo na pusto pali 15 litrów to masara nie wiem jak i skad bierze prędkość do licznika czy z ABS czy ze skszyni musze poszukać

Do góry Bottom