• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Sprinter 906 2008 rok likwidacjia tachografu

Paweł23

SuperMechanior
Punktów
2
Miasto
Śliwice
Witam. Może ktoś z was likwidował tachograf w sprinterze 906 2008 rok? Co trzeba zrobić ?
A i tez trzeba wymienić licznik bo nie nabija km są same kreski na całkowitym przebiegu i na dziennym. Zmieniłem licznik od sprinntka bez tacho i nabija dzienny ale nie pokazuje się całkowity. Pomoże ktoś ?

Markson43

SuperMechanior
Punktów
175
Miasto
Rzeszów
Myślę że lepiej go nie likwidować bo dużo roboty i kosztów.
Kiedyś może jak będziesz sprzedawał auto to będzie w nim duży plus.
Schować w głębi pulpitu i tyle.
Odczyt prędkości przelatuje przez niego i tu problem.

slaweuszek

Zweryfikowany Mechanik
Porady
4
Punktów
493
Miasto
Gorzów Wielkopolski
Napisz jak to zrobiłeś, bo jestem bardzo ciekawy ( niedawno odpuściłem sobie taki temat ).

Paweł23

SuperMechanior
Punktów
2
Miasto
Śliwice
Podjechałem do kolegi co ma smoka uhads i zrobił tacho off w liczniku a ja tylko odpiąłem wtyczki od tacho i schowałem a w miejsce tacho włożyłem schowek/Półkę tak jak orginalne w mercedesach jest bez tachografu

I wszystko chodzi

Punktów
0
Tachograf można bez problemu wyjąć. Nie trzeba wyłączać funkcji tacho w samochodzie. Można założyć symulator zamiast tacho skonfigurować go ustawić przebieg i działa.
Automatyczne połączenie postów:

A może ktoś wie jak wlaczyc funkcje tacho bo ja najczęściej tego potrzebuję przy montaży tacho w sprinterach których nie było nigdy tacho

Do góry Bottom