• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Sprinter 906 po wymianie upg brak mocy

Mate963

Początkujący
Punktów
0
Witam Panowie mam problem ze sprinterem 906 2.2 cdi om 646 2008 przed wymiana uszczelki pod głowicą było wszystko okej samochód miał moc odpalal dobrze , rozrząd ustawiony na znaki 2 obroty wałem znaki się pokryly po złożeniu próba odpalenia i bardzo ciężko było mu odpalić nadmienię że filtr szyna i pompa były odsunięte na bok A filtr leżał odwrotnie , silnik jak odpali to ledwo co reaguje na gaz dławi się , zachowuje się jak w trybie awaryjnym A checka brak błedów też brak , dziś pokazał błąd na liczniku woda w filtrze paliwa czy filtr paliwa od tak by się zapchał i dawał takie objawy czy co to może boleć?

Regaciarz

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
375
Miasto
Wasilków
I tu dochodzimy do sedna sprawy, że najbardziej krzyczy ten co najmniej się zna a uważa się za fachowca ;) pewnie nawet nie umie powiedzieć co się dzieje gdy egr jest otwarty a kiedy zamknięty

WOODOO

SuperMechanior
Porady
2
Punktów
3075
On sam nie wie co pisze...:banghead: Bo potrafi tylko wyzywać... wymyślił coś na prędce z tym egrem...a, że to się kupy nie trzyma...:meh:

ps. nie zauważyłem wcześniej tego, bo nawet nie chciało mi się czytać tych jego wyzwisk...

pawel2406

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
1458
Miasto
łódź
A cokolwiek sprawdzone? Ciśnienie na szynie, choćby głupie temperatury? Nie wiem dlaczego, ale jak przeczytałem "zapaliło się na liczniku" to mam głupie wrażenie, że nikt nawet kompem nic nie sprawdził bo nie ma błędu na liczniku
bo i po co? hehehe co ma cisnienie do mocy -skoro uszczelka była wymieniana

winetoo

SuperMechanior
Punktów
976
Miasto
Radom
Zamknięty EGR nie spowoduje takich anomalii, co innego otwarty. Głowica była obrabiana czy założyłeś na żywca? Jeśli po obróbce lub pozamieniałeś hydro popychacze i ich nie opróżniłeś z oleju to pewnie niektóre zawory były podparte i najprawdopodobniej dlatego tak się stało, po pewnym czasie same się cofnęły i zaczął chodzić normalnie. To jest moja teoria, oczywiście mogę się mylić, w końcu jestem tylko druciarzem z GWD.

Ostatnia edycja:
Do góry Bottom