• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Sprintshift sprinter przekładka na manual

Pablo Guzzi

Gaduła
Punktów
7
Miasto
Radomsko
Witam wszystkich jestem na etapie przeróbki mercedesa sprintera.Mam zastąpić polautomat sprintshift na skrzynkę manualną .Czy ktoś już to robił proszę o ew wskazówki techniczne .Wiem że trzeba dać sterowanie czyli lewarek i linki.Pedał sprzęgła i pompę.Sprzęgło już jest.Tylko nie wiem co z wałem napędowym i elektryką np czujnik prędkości i włącznik wstecznego .Prawdopodobnie trzeba przeprogramować sterownik .Proszę o cenne uwagi.

Uczen77

Bywalec
Punktów
3
Miasto
Bünde
Czujnik predkosci w manualu jest przy wyjsciu ze skzyni te 2 skrzynie nie ruznia sie bardzo od siebie tylko sprzeglo jest na sterowanym silowniku jak w smarcie albo w actrosie

Wal mozesz pomiezyc na dlugosc zalezy od wersi nadwozia

Pablo Guzzi

Gaduła
Punktów
7
Miasto
Radomsko
Skrzynia jest zupełnie inna .Do silnika oczywiście pasuje.Jest koło dwumasowe i sprzęgło jednak wysprzeglik jest inny.Skrzynia jest dłuższa więc wał pędny jest krótszy o33mm.Do sprintshift —a jest osobny sterownik i cała wiązka kabli.po odpieciu nie działa rozrusznik i nie da się odpalić auta.Pytanie jak uruchomić rozrusznik.? Może ktoś ma jakieś sugestie.

Do góry Bottom