• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Sprzęgło klimatyzacji

HaXer

Początkujący
Punktów
0
Witam.
Jestem młody czyli mało wiem i nie wiem co mam robić bo mam problem w mojej honda accord vii 2.0 z sprzęgłem klimatyzacji wymieniłem wszytko koło magnesowe koło pasowe i sprzęgło i poskręcsałem wszytko jak było ale problem jest że sprzęgło nie chce odejść od koła pasowego za nic w świecie dokręcam A ono nie zostaje tylko dociska się nie wiem może robię coś źle? Myślałem żeby dać większą podkładkę pod sprzęgło ale nie wiem czy to by coś dało i czy można tak proszę o pomoc z góry dziękuję. :)

WMserwis

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
499
Miasto
Wołomin
Miedzy sprzeglem na sprezarką masz podkladki dystansujàce wogole ?

WMserwis

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
499
Miasto
Wołomin
Czesci odpowiednio dobrane ?
Moze nie siadlo ci cos dobrze

HaXer

Początkujący
Punktów
0
No ale właśnie segery oba dobrze w rowkach siedzą a było i wszytko takie same bo sprawdzałem suwmiarką

WMserwis

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
499
Miasto
Wołomin
Ciezko powiedziec nie majà danych auta, i nie widzac tego, pomierz jeszcze raz dokladnie,moze gdzies lezy blad bo tak na szybko to widze ze są 2 rodzaje zestawow
Automatyczne połączenie postów:

Ciezko powiedziec nie majà danych auta, i nie widzac tego, pomierz jeszcze raz dokladnie,moze gdzies lezy blad bo tak na szybko to widze ze są 2 rodzaje zestawow
Luz powinien wynosic 0.35-065mm

HaXer

Początkujący
Punktów
0
No dobra tak zrobię. A jak bym dał większą podkładkę dystansową to mogło by tak być czy by to nie grało ?

HaXer

Początkujący
Punktów
0
No właśnie wiem ale jeśli coś jest głupie A działa to znaczy że nie głupie ale i tak dzięki wielkie za pomoc :)

Do góry Bottom