• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Sprzęgło mazda 6 2003 r

Kajtek2000

Bywalec
Punktów
0
Miasto
Katowice
Cześć nie odbija mi pedał sprzęgła pomoże ktoś ? jest tam linka czy to sprzęgło hydrauliczne ?

GSS-Daniel

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
399
Płyn hamulcowy sprawdz, jeśli jest to masz wyciek miedzy pedałem sprzęgła a wysprzęglikiem.

Kajtek2000

Bywalec
Punktów
0
Miasto
Katowice
Czy nie sprawdzając auta i nie wjeżdżając na kanał można stwierdzić że do wymiany jest sprzęgło ? Bo taką dostałem odpowiedź od mechanika

mar.wo

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
255
Miasto
Racibórz
obdstarpolska.com
Miałem niedawno klienta na to sam, pęknięta sprężyna centralna. Mazda 2003 2.0 GY. Dało się jeździć na zasadzie start/stop :) wymiana sprzęgła bez wyjmowania skrzyni.

Kajtek2000

Bywalec
Punktów
0
Miasto
Katowice
Jak to wygląda w przypadku mazdy czy trzeba ściągać skrzynie biegów przy wymianie wysprzęglika ?
Bo jeśli trzeba to muszę wymienić całe sprzęgło

Kajtek2000

Bywalec
Punktów
0
Miasto
Katowice
Czyli wysprzęglik da radę wymienić bez ściągania skrzyni ?
I skoro wysprzęglik jest do wymiany czy jest sens wymiany całego sprzęgła ? bo takie odpowiedzi dostaje że trzeba wymienić całe sprzęgło

Ostatnia edycja:

samspec13

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
646
Miasto
europolonia
Czyli wysprzęglik da radę wymienić bez ściągania skrzyni ?
I skoro wysprzęglik jest do wymiany czy jest sens wymiany całego sprzęgła ? bo takie odpowiedzi dostaje że trzeba wymienić całe sprzęgło
Bądź zadowolony że na skrzyni a więc sprzęgło jeśli przy dobrym ręcznym zgasisz auto, może poczekać.

Kajtek2000

Bywalec
Punktów
0
Miasto
Katowice
Pompka sprzęgła poszła ale z was fachowcy japierd.... idę stąd bo jak czytam te posty to tak jakbym pojechał do nieznanego mechanika który chciał mnie oszukać na 2.000 tys pozdro .....

mar.wo

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
255
Miasto
Racibórz
obdstarpolska.com
sam widzisz ile warte mogą być internetowe porady. Ty widziałeś objawy, znasz samochód a my tylko z opowiadań. Ty opisujesz a my sobie coś na tej podstawie wyobrażamy. Raz trafnie raz nie jak to w zgaduj zgaduli.

A

Anonymous123

Smieszny jestes czlowieku. Co napisałem w pierwszym pytaniu do ciebie?
A ty co napisałeś? Nic. Bo jesteś takim znawca wlasnego pojazdu ze nie potrafisz maski podniesc i sprawdzic czy masz plyn w zbiorniczku. Piszesz ze wpadl ci pedal do podlogi wiec dostajesz proste odpowiedzi co moze byc przyczyna. Dla takiego problemu nawet nie powinieneś zakladac tematu na forum tylko zwyczajnie zerknac w Google. Ale pewno twoj problem byl inny niz tysiace podobnych na forum a ze kazdy mechanik to złodziej to zanim pojedziesz to popytasz co to może być a jak doswiadczeni mechanicy nie zgadna z tak obszernego opisu usterki lub jednoglosnie nie odpowiedza to znaczy ze sie nie znaja. Zycze ci abys trafil na takiego mechanika co cie bedzie wiecznie naciagal. A jak masz jakis problem co do odpowiedzi na twoje pytania to ich nie zadawaj wcale.

Do góry Bottom