• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Sprzęgło się skończyło ? Czy coś innego?

Maks1994

Bywalec
Punktów
0
Siema. Mam taki problem, klient zamówił ode mie drewno wiec pojechałem na działke w której trzymam drewno (ok 1.5km ) bez żadnego problemu, załadowałem drewno, cofam (wyskakuje mi wsteczny i to sie działo na porządku dziennym) więc dopychałem drążek zmiany biegów abym cały czas mogł cofać .. i co ? Jedynka.. I auto nie ma siły jechać do przodu, jedzie ale bardzo bardzo powoli. Dodam że przykladowo moge wrzucić dowolny bieg , puszczam sprzeglo auto nie gaśnie tylko tak troche drgnie kołami jakby sie zaparło o jakiś krawężnik. Mechanik stwierdził że skonczyła sie tarcza sprzegła, czy to trafna diagnoza ?
Wcześniej sprzegło przeze mnie nie było nadpalone, normalnie sie ruszało bez żadnego problemu

A

autozibi

I znów kolejny , który zapomniał włączyć myślenie :eek::eek::eek::eek:

A w czym jest problem z tym sprzęgłem ???
W rowerze , w wozie drabiniastym czy karuzeli :p:p:p:p
Już nie raz pisaliśmy , że my nie mamy kuli do wróżenia !!

A

autozibi

W tej chwili auto rozumiem , że o własnych siłach nie porusza się .
Jest nadal tak jak piszesz w pierwszym poście ??

Jak tak to tarcza sprzęgła i docisk jest do wymiany .

Mat3ys

SuperMechanior
Punktów
78
No ale obroty idą w górę czy samochód się muli nie ma siły dymi szarpie czy co. Twierdzisz, że możesz włożyć każdy bieg a samochód stoi sprzęgło się nie ślizga może się wałek ukręcił.

Maks1994

Bywalec
Punktów
0
Obroty idą w góre, auto normalnie pracuje, mowie jak sie wrzuci bieg i puscisz sprzeglo to powinno zgasnac a on tak jakby troszke rusza i sie zapiera, nie ma siły, dodam gazu to ruszy ale po malu , obroty idą w góre

Do góry Bottom