• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Sprzęt do edc16 edc17

Styber

SuperMechanior
Punktów
59
W tej branży to jest ogólnie specyficzna atmosfera.
Każdy wszystko wciąga nosem :D

mar.wo

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
256
Miasto
Racibórz
obdstarpolska.com
Problem w " tej branży" jest taki, że cały czas się rozwija a my chcąc nie chcąc musimy podążać za zmianami a to kosztuje, niestety.

Davpod

SuperMechanior
Punktów
158
No właśnie... kosztuje, dlatego pytanie jest skąd biorą się tacy co robią za 200-300zł np. Egroff dpfoff czy inne tematy...

kubart

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
190
www.ecudiagnostyka.pl
Jak simos 19.8 czy MD1xx będzie można za parę lat czytać "kabelkiem " za parę stówek to też ceny za usługę spadna- taki rynek. Dziś czytasz takie ECU to i kasujesz bo koszt sprzętu wysoki - taki rynek wszędzie jest.
Jeszcze 5-7 lat temu Pcr2.1 , edc17xx raz w tygodniu był u mnie jakiś Turczyn czy Yugo. Teraz.... historia , byle nokią 3310 moduja je .

Davpod

SuperMechanior
Punktów
158
Wiec skoro mozna zrobic byle sprzetem za grosze to po co kupowac drogie zabawki...

kubart

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
190
www.ecudiagnostyka.pl
po co kupowac drogie zabawki...
Po to że zapisują się w kolejce póki co, bo w promieniu np. 40km nikt nie klepnie tego. Jak zdazysz i masz kliemtow to sprzęt się zamortyzuje w 2 lata ;) a potem właśnie... te parę stówek i tak w kółko. Gorzej jak przelicutejsz kupisz a za 3 lata już wszyscy klepią a ty nawet 25% nie zaamrtyzowales - wtedy lipa. Spytaj kto klepnie Teraz nowe M5 z 2022r? To się zdziwisz albo vaga na simosie 19x czy fordowskoe 212 i ile za to?
Automatyczne połączenie postów:

Patrz teraz stare 4 letnie Vito po wgraniu poprawki w 2022r softu na serwisie i zonk. Antiprotection działa i ma się dobrze a 3 miechy wcześniej miał u mnie mod. :)

Załączniki

• IMG-20220526-WA0001.jpg
    IMG-20220526-WA0001.jpg
    221,4 KB · Wyświetleń: 94
Ostatnia edycja:

Davpod

SuperMechanior
Punktów
158
Czyli masz autotunera ktory kosztuje kupe kasy a i tak nie ogarną vito bo merc zrobił sobie aktualizacje czy tak? ;)

lukkiwlkp

Zweryfikowany Mechanik
Porady
2
Punktów
985
Miasto
PGS
Takie "zabezpieczenie " przed odczytem :) druga sprawa to "kluczyki " ... po aktualizacji w serwisie Nie dopiszesz już żadnym sprzętem...prócz serwisu. Warsztat niezależne mają tylko placic za diagnozę ( żetony) I tyle . Kończy się era kess ,galletto, autocom itd ... klient będzie chciał mieć zdiagnozowane? To zapłaci 350 złociszy za podłączenie pod komputer . W tym żeton 250 i operator 100.

MIKUr1

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
638
Miasto
Okolice Krakowa
Klon klona klona. Nikt nie wspomniał, bo chyba nikt nie ma takich jaj, żeby wydać 4k na sprzęt, który może się zaraz wykrzaczyć i na dzień dzisiejszy ma masę problemów z checksumami i zapisem różnych sterów.

MIKUr1

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
638
Miasto
Okolice Krakowa
A co, powiesz, że jest inaczej? Nie przestaje nagle działać z powodu wysypania softu w LPC1119, co skutkuje trwałym uszkodzeniem, którego chinole nie naprawiają? Nie ma użytych marnych komponentów i błędów produkcyjnych jak wszystkie klony? Jeśli jesteś nim zajarny, bo go kupiłeś, to powiem Ci jedno. Módl się, żeby pewnego dnia, zupełnie bez powodu, przyciski w programie nie zrobiły się szare, bo wtedy jesteś w czarnej dupie i zostajesz z ozdóbką za 3,5-4,5k w zależności od źródła zakupu.

• Lubię to!
Punktów: p38

mar.wo

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
256
Miasto
Racibórz
obdstarpolska.com
Używasz ogólników i opierasz się na stereotypie o jakosci chińskich produktów, żeby udowodnić swoją tezę. W Chinach wiele się zmieniło, rynek śledzę co najmniej od 10 lat. Używam sprzęt od roku, znam kilka innych osób, które podobnie jak ja , używają go. To samo żródło zakupu. Żadnych problemów. Wszyscy posiadamy również sprzęt markowy. Jest wersja offline. "Chcesz wierz, nie chcesz Twoja rzecz" tak jak w piosence. I to by było na tyle :)

Ostatnia edycja:

MIKUr1

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
638
Miasto
Okolice Krakowa
Tak właśnie myślałem. Na Cartechnology jest obszerny temat ile jest z KT200 problemów. Nie dziwi Cię w ogóle to, że jakieś urządzenie jest na rynku rok z hakiem i już wprowadzają wersję II? Tak jak mówię, jeśli działa to ciesz się z każdego dnia pracy z nim, bo jak pewnego dnia zobaczysz szare przyciski w programie, to nawet nie musisz szukać po necie jak go naprawić, tylko zamówić sobie drugiego.

mar.wo

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
256
Miasto
Racibórz
obdstarpolska.com
Oczywiście, ryzyko istnieje zawsze. Jestem na wielu forach typu CT, DK, MHH, ADS .... i innych. Wiem, piszą, od zawsze. Ja biorę sprzęt u tego producenta od wielu lat, nie chcę się rozpisywać, żeby nie być posądzonym o krypto reklamę, jak do tej pory.... odpukać w niemalowane ale każdy ma prawo do swojego zdania.:)
Ps.: ja bazuję na swoich doświadczeniach, dlatego nie uzurpuję sobie prawa by traktować je, jako obowiązujące wszystkich i we wszystkich przypadkach. I to by było na pewno na tyle :)

Ostatnia edycja:

Autoelektronika

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
1401
Każdy z czasem dochodzi do wniosku że najdroższy sprzęt z oryginału z subskrypcja i tak jest najtańszy.
Każdy po latach powie to co ja i wracam do mojej wypowiedzi pierwszej w tym temacie,lepiej poczekać i kupić to co trzeba a ryż i tak będzie zawsze o krok lub więcej do tyłu i mroził będzie krew przy robocie.
Pozdrawiam i nie przepychajcie się Panowie.
Powodzenia i samych fajnych klientów w nowym roku.

p38

Gaduła
Punktów
14
Troszkę odgrzeję kotleta i zapytam bo chyba koledzy z forum są zorientowani: Jaki ryżowy sprzęt przeczyta i zapisze skrzynię DL 501 0B5 po OBD czy bench?

Do góry Bottom