• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Sprzęt do nowo otwartego warsztatu

selim

SuperMechanior
Punktów
297
Miasto
Sląsk
Geometria

http://allegro.pl/geometria-kol-3d-launch-x-712-mega-promocja-1-szt-i3779209698.html

czyli - GEOMETRIA kół 3D LAUNCH X-712

chyba najtansza z 3D

lub

-http://allegro.pl/geometria-kol-3d-mobilna-werther-i3815819770.html

czyli - Geometria kół 3D MOBILNA WERTHER

serwis opon - montazownica

http://katalog.moto-profil.pl/index...ategory_id=347&option=com_virtuemart&Itemid=1
montazownica -

http://allegro.pl/montazownica-automat-assitant-werther-wlochy-i3837891942.html

wywazarka

http://katalog.moto-profil.pl/index...ategory_id=350&option=com_virtuemart&Itemid=1

brak koncepcji na :

- kompressor (270l) ?
-klimatyzacja ..w grę wchodzi tylko firma magneti marelli (pozostaje wybrać model ?)
-wózek warsztatowy (pusty) ?
- stół 1.5-2.0m ?
-prasa 15-20 ton ...opcja porządna z najtańszych
-migomat ?
-prasa do węży z klimy

za wszelkie uwagi będę wdzięczny

DyziekVW

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
396
Miasto
Prudnik Opolskie

selim

SuperMechanior
Punktów
297
Miasto
Sląsk
Thx...

Kompresor podany przez Ciebie ,trochę mi budzet przekracza :)
ale ,cóż

Prasa optymalna , Bester też OK
jedynie szafki szukam "mocnej"

DyziekVW

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
396
Miasto
Prudnik Opolskie
To spokojnie znajdziesz za tą kwote kompresor z butlą 250-300l i dobrym 2-3 tłokowym agregatem

selim

SuperMechanior
Punktów
297
Miasto
Sląsk
LAUNCH - ma ktoś opinię o tej firmie ?

koziolek

SuperMechanior
Punktów
140
Miasto
Lubelskie,
co do scanerow launch to ogolnie nie mam zastrzezen
znajomy ma wywazarke do kol launch i tez super bez problemow dodam ze prowadzi zaklad oponiarki takze uzywa tego dziennie

Mateusz.TS

Bywalec
Punktów
3
Miasto
Cieszyn
6.Bester 1801 (orginalny) bedzie idealny

Spawarka godna polecenia kupiłem kiedyś oryginała z uwagi na możliwość 230/400 bo miałem możliwość tylko 1 fazy, teść kupił 27xx i też jest zadowolony.

Dużo ludzi narzeka, że bester w każdym markecie itd ja kupiłem nowego oryginała 1801 bo większej nie mogłem, a jestem naprawdę zadowolony ponieważ bardzo dobrze się nią pracuje.

Co do klimy to nie wiem czy do nowego warsztatu się to opłaca? Teraz wszedł do niektórych paści nowy czynnik, a sprzęt do r134a ma prawie każdy warsztat. U nas na warsztacie mamy magneti marelli i nie ma większych problemów.

donlukasz

SuperMechanior
Punktów
23
Miasto
Bydgoszcz City
-klimatyzacja ..w grę wchodzi tylko firma magneti marelli (pozostaje wybrać model ?)
i bardzo dobrze! Clima Tech Top z drukarką:cool: Proste i szybkie menu!
Kolejne etapy pracy drukuje na bieżąco więc wszystko widać co i jak zostało zrobione. Ile gazu ściągneła i napełniła można pokazać klientowi. A gdy podczas pracy zabraknie nagle prądu, z wydruku można zobaczyć ostatni etap. Wtedy go powtórzyć i dokończyć serwis układu AC.
Robi co chcesz i jak chcesz. W pełni automatycznie lub zaprogramowana ręcznie, wtedy cały proces jest nawet szybciej. Przewody są dość długie więc można auto unieść ale nie całkiem do góry i robić co innego:) Bardzo dobre i solidne ma zawory przyłączeniowe:)! Podpowiada możliwe przyczyny usterki po całym cyklu i w trybie diagnostycznym. Zapamietuje auta po wprowadzonym numerze rej. Można wydrukować bilans ilości odzyskanego i napełnionego gazu. Z przodu jest kieszeń na np. klucze do zaworków, oringi, chemie do parownika a na górze miejsce na lampę UV 12V w walizce tej samej firmy. http://www.gordon.com.pl/index.php/component/sobi2/?sobi2Task=sobi2Details&catid=28&sobi2Id=1228 Podjeżdżasz i wszystko masz:cool:

motodoktor

SuperMechanior
Punktów
50
Miasto
Woj.Pomorskie
Panowie ponawiam pytanie,kieruje je zwłaszcza do osób posiadajacych migomat bester i jak to napisali ''orginalny''.W jaki sposób rozrozniliscie,ze wasz egzemplaz jest w 100%orginałem??

nomado

Gaduła
Punktów
15
Miasto
Zamienie
Co do stacji klimatyzacji ja bym polecał stację która obsługuje stary i nowy czynnik. Jest to sprzęt trochę droższy ale to inwestycja na przyszłość ( reklama, że to nowoczesny warsztat itp.). Możesz obsługiwać wtedy każde auto.

james89

SuperMechanior
Punktów
23
Miasto
Opole
Bezsens ładować się w nowy czynnik, gdzie to masz? w hybrydach? Raczej nie wygląda na to, żeby miał się ten czynnik rozpowszechnić.

Mateusz.TS

Bywalec
Punktów
3
Miasto
Cieszyn
Panowie ponawiam pytanie,kieruje je zwłaszcza do osób posiadajacych migomat bester i jak to napisali ''orginalny''.W jaki sposób rozrozniliscie,ze wasz egzemplaz jest w 100%orginałem??

Ja kupiłem przez przedstawiciela bezpośrednio z firmy Bester, cena była inna niż w castoramie, a różnica wtedy to chyba w oznaczeniach tzn numerze czy jakoś tak.
Nie wiem ile to się ma do prawdy i czy faktycznie jest lepszy niż marketowy, nie mniej jednak ja jestem zadowolony z możliwości sprzętu.

Bezsens ładować się w nowy czynnik, gdzie to masz? w hybrydach? Raczej nie wygląda na to, żeby miał się ten czynnik rozpowszechnić.

Miejmy nadzieję, że się nie rozpowszechni tymczasem ma go np Hyundai i koszt obsługi to 1500zł w serwisie.

Ostatnio edytowane przez moderatora:

nomado

Gaduła
Punktów
15
Miasto
Zamienie

A właśnie, że się rozpowszechni bo UE wprowadziła przepisy zmuszające producentów samochodów do stosowania nowego czynnika w każdym nowo wprowadzanym modelu.

Ja kupiłem przez przedstawiciela bezpośrednio z firmy Bester, cena była inna niż w castoramie, a różnica wtedy to chyba w oznaczeniach tzn numerze czy jakoś tak.
Nie wiem ile to się ma do prawdy i czy faktycznie jest lepszy niż marketowy, nie mniej jednak ja jestem zadowolony z możliwości sprzętu.

Miejmy nadzieję, że się nie rozpowszechni tymczasem ma go np Hyundai i koszt obsługi to 1500zł w serwisie.

I mamy już przykład. Skoro Hyundai go ma to raczej nie dla tego, że ktoś miał taki kaprys.

Ostatnio edytowane przez moderatora:

james89

SuperMechanior
Punktów
23
Miasto
Opole
Poczekamy, zobaczymy.
Czynnik ten nie jest wcale tak krótko na rynku, a jego rozpowszechnienia na razie nie widać.

Do góry Bottom