• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Sprzęt do wulkanizacji ???

Mikrobi

SuperMechanior
Punktów
70
Koledzy podpowiedzcie trochę w temacie wulkanizacja. Planuję rozszerzyć zakres usług o wulkanizację a szczerze powiem że nie mam za dużej wiedzy w temacie więc zwracam się z tym do was, upatrzyłem sobie taki sprzęt http://allegro.pl/montazownica-wywazarka-automat-szkolenie-i3893647907.htmly Czy to na początek wystarczy czy szukać czegoś innego? Oczywiście do tego resztę akcesoriów ( ciężarki, pasty, zaworki itp.) W ogóle to moglibyście napisać co będzie mi jeszcze potrzebne z tych drobniejszych rzeczy i czy ma znaczenie jakiej firmy będą te dodatki. Z góry dziękuję za zainteresowanie się tematem.

freno

Uczestnik
Punktów
4
Dzięki za poprawienie ale czemu tak się stało że mój link nie działa ( jest identyczny) musi być zaakceptowany przez administratora, czy po prostu jest jakiś nieprawidłowy?
mały babolek w linku .htmly zamiast html

BPbartek

SuperMechanior
Punktów
11
Miasto
Kosmos
Kolego te maszyny to chińczyki,tak ze różnie bywa.A ile chcesz przeznaczyc na sprzet

Mikrobi

SuperMechanior
Punktów
70
Nie za dużo bo ta ma być jako dodatek do reszty warsztatu żeby obsługiwać swoich klientów no i nowych również. Czyli co lepiej popatrzeć za czymś firmowym używanym jeżeli tak to czego szukać.

BPbartek

SuperMechanior
Punktów
11
Miasto
Kosmos
Ostatnia edycja:

Mikrobi

SuperMechanior
Punktów
70
A jaką teraz masz wyważarkę że ją wymieniasz?

romys73

SuperMechanior
Punktów
104
Miasto
abingdon
Chińczyk polata jak to tylko dodatek do twoich podstawowych usług

Mikrobi

SuperMechanior
Punktów
70
Według mojej wiedzy to nie jest zły sprzęt do tego polski ,czemu to wymieniasz na inny z czym sobie nie radzi.

BPbartek

SuperMechanior
Punktów
11
Miasto
Kosmos
kolego mikrobi moja wywazarka jest z 1999r,wszystko z nia jest ok tylko denerwuje mnie to ze nie wywazy koła za pierwszym razem jest stara i troche wyswistana,jak uda mi sie szarpnac dotacje to chce kupic nowa.W moich okolicach duzo zakładów ma sprzet unitrola i nie znam nikogo kto by był zadowolony tak na 100 procent.Ja swoja kupiłem za grosze uzywana ale nowego trola bym nie kupił.

kowal serwis

Początkujący
Punktów
1
TIPTOPOL ma w ofercie sprzęt marki INVENTO. Cześć maszyn to china część to polskie robiąto pod nich i nazwal tą swoją marke właśnie INVENTO. Na początku były jakieś nie doróbki ale w tej chwili jak za tą cenę nie zły sprzęt i nie ma problemu z serwisem.

LukaszW998

SuperMechanior
Punktów
15
Miasto
Warszawa
www.anwa-tech.pl
Koledzy podpowiedzcie trochę w temacie wulkanizacja. Planuję rozszerzyć zakres usług o wulkanizację a szczerze powiem że nie mam za dużej wiedzy w temacie więc zwracam się z tym do was, upatrzyłem sobie taki sprzęt http://allegro.pl/montazownica-wywazarka-automat-szkolenie-i3893647907.htmly Czy to na początek wystarczy czy szukać czegoś innego? Oczywiście do tego resztę akcesoriów ( ciężarki, pasty, zaworki itp.) W ogóle to moglibyście napisać co będzie mi jeszcze potrzebne z tych drobniejszych rzeczy i czy ma znaczenie jakiej firmy będą te dodatki. Z góry dziękuję za zainteresowanie się tematem.
Pogrzeb w ofercie włoskich urządzeń Fasep. Znajdziesz tam bardzo wysokie modele z laserem, ruchomymi wałami, testami ogumienia itd, ale zdaje się że potrzebujesz na start modeli z drugiej strony katalogu, tj podstawowymi, bez fajerwerków jak np B221 lub B331. Monterey bym brał pod obsługę runflatow czy niskoprofilowych opon. Fasep Rase 2124 i jego ramię pomocnicze znacznie ułatwi Ci robotę z trudnymi oponami. Poszukaj w necie. Jak trzeba, zostawię Ci namiar do sprawdzonego handlowca.

cypek

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Bielsko Biała
witam czy ktoś pracuje albo zna sprzed firmy CASTEX, lub Faseb ,? lub może cos innego polecić poza hofmanem.moze cos włoskiego jak wyglada serwis gwarancyjny i po gwarancyjny .
jestem na kupnie całego nowego sprzętu do wulkanizacji i szukam czegoś fajnego i nie chińskiego , pozdrawiam

mar.wo

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
255
Miasto
Racibórz
obdstarpolska.com
Podłączę się do tematu, może ktoś wie jak nazywają się kołki do opon, które montujemy bez zdejmowania opony? szukałem na alle ... ale bez rezultatu.

Ps. trafiłem:

Ostatnia edycja:

monstergarage

SuperMechanior
Punktów
5
Miasto
Pieszyce
Kolego BPbartek za każdym razem Ci nie wywarza na raz ?? może kwestia kalibracji albo błoto naklejone na feldze które odpada przy nabijaniu, mam w miarę świeżą wyważarkę nussbaum mb25 i też nie za każdym razem za pierwszym razem idzie na 0-0 zwłaszcza przy stalówkach, nie na każdej maszynie alu się nakleja na "12" tylko jest to zależne od wielkości felgi.

Kolego Mikrobi przed tą wyważarką co mam pracowałem na starej niemieckiej ASG-Schenck dynamat 1 (niestety padła przez moją głupotę jeśli by ktoś miał przypadkiem płytkę do tej maszyny to chętnie kupię) naprawdę nikt nigdy nie przyjechał że coś jest nie tak że ma bicie czy coś nie gra, a często wywarzam jeszcze raz koła po chińczykach i jest masakra, rozejrzyj się może za jakimś hofman albo cemb, może nie wyglądają efektownie ale na pewno są dokładniejsze. jeszcze jest kwestia poprawnej obsługi maszyny.

Do góry Bottom