• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Sprzęt wulkanizacyjny firmy Twin Busch Germany?

Pietrek

SuperMechanior
Punktów
29
Miasto
Polska wschodnia
Witam. Potrzebuje opinii o sprzęcie - wywazarce i monterce firmy Twin Busch Germany, ktora to kusi ceną i podobno niezłą jakością. Oto przykład zestawu http://allegro.pl/wywazarka-montazownica-do-opon-twin-busch-germany-i3880237704.html
Co sądzicie o tym zestawie i czy jest godny zainteresowania do rozpoczęcia przygody z wulkanizacją? Poszukujemy takiego nowego zestawu do 9 tys. i w gre wchodzi chyba tylko Evert z inter carsu choć jest droższy. Ciekawe co to ten twin busch. Z góry dzięki za pomoc

barteek933

SuperMechanior
Punktów
49
Miasto
Mazowieckie
ja Ci mogę polecić sprzęt ath, kupowałem od gościa z krakowa a dokładnie firma nazywała się atima. z tego co wiem posiada serwisanta w razie jak byś czegoś nie wiedział to może przyjechać bo na poczatku nie mogłem ogarnąć wyważarki lecz sam sprzedawca potrafił mi powiedzieć w czym jest problem także polecam :)

barteek933

SuperMechanior
Punktów
49
Miasto
Mazowieckie
nie bierz montażownicy półautomatycznej tylko automat bo do automatu kiedyś dokupisz sobie ramię :)

Pietrek

SuperMechanior
Punktów
29
Miasto
Polska wschodnia
wiesz jako zestaw początkowy liczy się cena, a półautomaty są tańsze i na start wystarczy myśle

barteek933

SuperMechanior
Punktów
49
Miasto
Mazowieckie
a później sprzedasz monażownicę za połowę a będzie trzeba znowu kupować drugą ... weź ath za 10k komplet i będziesz zadowolony, przynajmniej ja jestem

wypos.wulk.

Uczestnik
Punktów
0
Miasto
Lublin
Nie dajcie się skusić na napis GERMAN w tytule aukcji, mogę przygotować zestaw z montażownicą automatyczną i wyważarką z automatycznym pomiarem odległości i średnicy. Zestaw za 9 tys. zł brutto, zapewniamy serwis, maszyny są sprawdzone bo na rynku już kilka lat te modele funkcjonują. W tej cenie jest to bardzo dobry wybór oczywiście jeżeli jest taka możliwość to proponuję kupić urządzenia wyższej klasy np wyważarka ATS by SIVIK ALPHA STD, jest w bardzo dobrej cenie, na markowych podzespołach, dokładnie wyważa, wiele przydatnych funkcji, takich jak ukrywanie ciężarka za ramionami felgi, automatyczne ustawienie koła do miejsca nabicia ciężarka, można ustawić dokładność wyważania od 1g do 15g, opcja podsumowania ilości wyważeń i ile ciężarków danej gramatury zużyliśmy, autodiagnostyka i autokalibracja (wału, czujników pizoelektrycznych oraz wysięgnika mierzącego).

selim

SuperMechanior
Punktów
297
Miasto
Sląsk
Z tego SIVIK -a się wszyscy wycofują
gdzieś na necie widziałem ,oświadczenia firm o koncu współpracy

podobno ,sprzet dobry ...ale,reszta do dupy

wypos.wulk.

Uczestnik
Punktów
0
Miasto
Lublin
Z tego SIVIK -a się wszyscy wycofują
gdzieś na necie widziałem ,oświadczenia firm o koncu współpracy

podobno ,sprzet dobry ...ale,reszta do dupy
Kto się wycofuje? I o czym to świadczy? Nasza firma jest importerem bezpośrednio od producenta sprzętu SIVIK i na pewno się nie wycofujemy co więcej rozwijamy sieć sprzedaży. Zapewniamy serwis tych urządzeń chociaż awaryjność urządzeń jest bardzo niska o czym może świadczyć 2 letnia gwarancja na wyważarki z możliwością przedłużenia jej do 5 lat, dożywotnia gwarancja producenta na pasek napędowy. W jednym się z Tobą zgodzę sprzęt jest dobry, a nawet bardzo dobry. Nie wiem co masz na myśli ostatnim stwierdzeniem, rozwiń myśl to postaram się odpowiedzieć rzetelnie na ten temat. Jakie miałeś złe doświadczenia z wyważarkami SIVIK?

selim

SuperMechanior
Punktów
297
Miasto
Sląsk
Wystarczy przelecieć portale - znajdzieś oświadczenie ,że zaprzestają
handlu tym towarem
kto się wycofuje ? - choćby moto-profil

rozwijam myśl - serwis posprzedażny do bani (ze słyszenia,nie z autopsji)

dobry towar się sam obroni ;)

wypos.wulk.

Uczestnik
Punktów
0
Miasto
Lublin
Wystarczy przelecieć portale - znajdzieś oświadczenie ,że zaprzestają
handlu tym towarem
kto się wycofuje ? - choćby moto-profil

rozwijam myśl - serwis posprzedażny do bani (ze słyszenia,nie z autopsji)

dobry towar się sam obroni ;)
Jak już wspomniałem zostaliśmy importerem sprzętu SIVIK i od tego czasu my zapewniamy serwis, jak to wcześniej wyglądało nie wiem bo nasza firma się tym nie zajmowała. Aktualnie jest zapewniony 100% serwis tych urządzeń, fakt ,że awaryjność jest niska ale najlepiej rozmawiać z użytkownikami tych urządzeń.

barteek933

SuperMechanior
Punktów
49
Miasto
Mazowieckie
to że ktoś wstawił film i było pokazane jak stopka lata to jest jego wina i to on był bez muzgiem że jej sobie nie skręcił i mu się obrobiła ... nie miałem styczności z sprzętem ats ale taka jest prawda że jak się dba to się ma i różnie to bywa nawet z dobrymi firmami. odbiegnę od tematu , z pół roku temu kupiłem sobie mini szlifierkę a dokładnie dremel 3000 z całym zestawem za 295zł , podziałał może ok 10-15godzin po czym przestał i jak się okazało spalił się wirnik. naprawiać się nie opłaca a paragon zaginął i nawet nie wiem od kogo go kupiłem bo to było z sklepu na allegro ... taki sam dokładnie mogłem kupić chiński na allegro za ok 120zł ale stwierdziłem że jak kupię drogi to będzie dobry. i żeby ciężko pracował ,a on służył tylko zeby coś naciąć , podszlifować ...
ja od siebie polecam sprzęt ath, mam i sprawuje się dobrze, sprzedawca mój zapewnia dostęp do części oraz jego serwis także mi odpowiada :)

Astonbalt

Początkujący
Punktów
0
SIVIK to Rosjanie, więc zawsze powstanie pytanie czy chińska produkcja na rynek niemiecki (ATH czy Twinbusch) jest gorsza? Od kilku lat używam tego twinbusha TW 1236 automat i szczerze nie potrzebuje serwisu bo nic sie nie dzieje. ale mam do nich adres www.twinbusch.pl wiec w razie czego jest do kogo sie odezwać.

banał

Początkujący
Punktów
0
SIVIK to Rosjanie, więc zawsze powstanie pytanie czy chińska produkcja na rynek niemiecki (ATH czy Twinbusch) jest gorsza? Od kilku lat używam tego twinbusha TW 1236 automat i szczerze nie potrzebuje serwisu bo nic sie nie dzieje. ale mam do nich adres www.twinbusch.pl wiec w razie czego jest do kogo sie odezwać.

Witam!!! Czytałem że użytkuje Pan montażownice i wyważarke z firmy TWIN BUSCH. Mam zamiar kupić taki sprzęt monterka TW 610 wyważarka TW F-00.
Proszę mi powiedzieć jak tam z częściami czy są dostępne i jak się Panu sprawują tej firmy maszyny ?

janko80

Nowy
Punktów
0
Witam
Potrzebuje rzetelnej opinii odnośnie sprzętu twin busch osób, które używały już tego sprzętu lub go mają i mogą się wypowiedzieć w tym temacie, Proszę nie polecać mi jakiś ats ów chinoli itp , chciał bym opinie tylko o twin busch czy sprzęt jest trwały i wart uwagi.
Dzięki i pozdrawiam
Piotr

mejson

Bywalec
Punktów
9
A twin busch to niby niemiecki? Hahaha

Do góry Bottom