• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Sprzedaż e46 m47n 2004 ile mogę wziąć?

DwaLitry

SuperMechanior
Punktów
1
Witam Panowie ile mogę wziąć za e46 320d m47n sedan.Xenon,tempomat,grzane fotele,kiera multi,dsc

Rdza jest.Błotnik przód do wymiany i malowania,jak koło zapasowe też pasuje zrobić,tylne nadkola delikatnie dopiero łapie.To raz drugi problem poważny to wyciek oleju z pod uszczelki głowicy.I nie wiem co robić bo auto mam 6 lat zainwestowałem kupę pieniędzy w domu mam stos faktur przez ten czas na części z najwyższej półki.Lecz gdy trzeba zrobić głowicę+rozrząd to wyjdzie 3300zł

a nie wymieniony jeszcze jest dwumas (jeszcze jest ok) ale sprzęgło dałem nowe luk dwumas stary został ile to pohula nie wiadomo jeszcze.Tylne amory nie wymienione a czy dobre to nie wiem pewnie nie.

Generalnie patrząc na całokształt nie opłaca mi się tego robić.Bo zrobię silnik za 3300 a wyjść jeszcze może

dwumas,amory tylne,tuleje tylnego dyfra,tarcze tył z piastami,szyba przednia pasowało by wymienić bo porysowana i poobijana od kamyczków

generalnie każdy mówi zadbane auto wizualnie.Rdza jest ale to wszystko do uratowani bo początki
i kurde nie wiem ile za coś takiego wezmę.Bo też nie wiem co mi grozi jak nie poinformuje kupującego o głowicy? bo jak powiem to cena pójdzie masakrycznie na łeb.Auto chodzi,nic się nie przegrzewa,ma moc itp.
Czy jeśli wyciek oleju jest z głowicy a ja powiem,że nie wiedziałem o tym? bo nie każdy jest taki co sprawdza każdy kąt w aucie tak jak ja i się dopatrzy wszystkiego.Na to co w auto włożyłem itp pasowało by mi 8500 wziąć za to bo poniżej to znów się nie opłacalna sprzedaż tego robi a ceny na otomoto od 7 do 14

DwaLitry

SuperMechanior
Punktów
1
chyba zostanie jednak bo znów z mamą rozmawiałem to mówi,że co kupie? wezmę 8tys dołożę 3 i co za 11 kupię jak trzeba mieć na jakieś sensowne auto,żeby to wyglądało itp z 20 koła..

a wezmę 8 dołożę 3 wrzucę na konto to znając życie połowa się rozejdzie nie wiadomo kiedy

trzeba wyłożyć te 3200na robotę ale kurdę..gdyby nie uszczelka.. to tylko lać paliwo i jedzić.. a tu durna uszczelka narobi kosztów w dodatku,żeby to silnik się gotował itp a tu nic.. wszystko ok.. tylko wyciek..

Auto.Klinika

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
951
Kolego takie pytanie po za konkurencją, czym się na codzien zajmujesz?

Auto.Klinika

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
951
Zastanawia mnie tylko dlaczego chłop ma 32lata (według forum) a zadaje takie pytania żeby go za reke poprowadzić. Prosty temat, mam do wyłożenia 3200 myślę ile będę jeździł jeśli się opłaca to robię, jak nie robię to wystawiam i biorę średnia krajowa z oto moto. Sprzedam to będę myślał co kupię( a nie jest tak łatwo sprzedać ). Nikogo nie obchodzi że masz złote klamki i włożyłem tyle i tyle.

lukias

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
163
Miasto
Lubelskie
Zastanawia mnie tylko dlaczego chłop ma 32lata (według forum) a zadaje takie pytania żeby go za reke poprowadzić. Prosty temat, mam do wyłożenia 3200 myślę ile będę jeździł jeśli się opłaca to robię, jak nie robię to wystawiam i biorę średnia krajowa z oto moto. Sprzedam to będę myślał co kupię( a nie jest tak łatwo sprzedać ). Nikogo nie obchodzi że masz złote klamki i włożyłem tyle i tyle.
On i tak posłucha się swojej mamy a nie was bo wy się nie znacie:p:D

NorbertK

SuperMechanior
Punktów
215
Wystaw na allegro od złotówki wtedy dowiesz się ile Twoje auto jest warte.

Do góry Bottom