• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

ssangyong kyron pali sie bezpiecznik tylnych swiateł pozycyjnych i podswietlenia tablicy

ssangyong KYRON

Początkujący
Punktów
0
witam znowu potrzebuje fachowej pomocy pali mi sie bezpiecznik tylnych swiateł pozycyjnych i podswietlenia tablicy i w tym prawej przedniej postojówki,niewiem od czego zaczac sprawdzanie sprawdziłem lampy żarówki,i nic za pierwszym razem wystarczyło wymienic bezpiecznik i na jakis czas wystarczyło ale teraz od razu sie pali bede wdzieczny za porade dziekuje

leonardr

Nowy
Punktów
0
Miasto
Kraków
Sprawdź czy konektory na lampkach oświetlenia tablicy nie dotykają do karoserii . tak miałem w fokusie mk I . Pomogła kszulka termokurczliwa dodatkowo
nasunięta na konektory łączeniowe przy lampce.

PRO-Motor

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
261
Miasto
Piotrków
Przyczyn może być tysiąc, albo i dwa. Sam musisz go odnaleźć niestety, albo zaprowadzić do kogoś kto zrobi to szybciej.
Musisz sprawdzić wszystkie połączenia, wiązki itp. Może w lampach jak kolega wyżej napisał. Jako przykład, który raczej nie znajdzie odzwierciedlenia, napiszę Ci, że miałem to samo w Sprinterze klienta. Rozerwałem wiązki, szukałem w lampach, a okazało się, że przewód pod kierownicą, nad bezpiecznikami jak to w sprinterze, przetarł się i masował do stacyjki. Na ten problem nie ma uniwersalnego lekarstwa.

arni_poznań

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
3342
Miasto
PZ
pozostaje ci pruć wiązkę, ja bym osobiście wziął kogoś do pomocy i bym zwierał styki bezpiecznika a drugi gość patrzyłby która lampka nie świeci, albo gzie ewentualnie leci dymek z przypalonych kabelków :D, ale to tylko tak z mojego bogatego życia elektryka, tobie tego nie polecam bo to troche niebezpiecznie, szukaj najpierw zwarcia na lampach, poodłączaj je i wtedy włóż bezpiecznik, a jeśli nadal będzie paliło bezpiecznik to pozostaje pruć wiązkę.

Misiek

Administrator
Porady
6
Punktów
2811
Miasto
Szczecin
auto-mis.szczecin.pl
witam usterka usunieta kable idace do podswietlenia tablicy były przetarte i docisniete do masy pod ozdobna listwa,a kłopoty pojawiały sie zawsze po wyjezdzie z myjni a teraz przebywam w norwegi gdzie zawsze pada i problem nie ustepował wiec zaczołem od kabli narazonych na kontakt z woda bardzo dziekuje za naprowadzenie i prube porady pozdrawiam wszystkich na forum

Do góry Bottom