Artur822
Uczestnik
Witam, pomorze ktoś gdzie jest umiejscowiony sterownik hamulca recznego w mazda Cx5, rocznik 2016/2017. Dziękuję miłego dnia!
Naprawdę? Jest to hamulec elektryczny dlatego takie pytanie... Jak by były linki to bym nie pytał... Są zaciski z silnikiem elektrycznym...Idź za linką hamulca.
Witam brak słów to na Twoje odpowiedzi... Jak wyżej muszę wymienić sterownik... Po zaniku napięcia nie ma komunikacji ze sterownikiem, prawdopodobnie wywaliło program... A co do laika, jak by każdy miał tyle doświadczenia co ja i zjadł tyle godzi na problametycznych autach co ja to mógłbyś podyskutować... Najlepiej Google jak to piszesz wyżej... A może YouTube...? Proszę tylko o umiejscowienie sterownika żeby sobie ułatwić... I nie tracić czasu na szukaniu po nitce. Do kłębka... Dziękuję miłego dnia!Brak słów.
Super, dziękuję!Bardzo precyzyjna odpowiedź na pytanie o to, gdzie znajduje się moduł.
@Artur822, na 99% jest pod konsolą środkową, między fotelami, pod częścią ze schowkiem, czyli prawie na końcu tunelu. Nie piszę, że na 100%, bo ja robiłem taką po dzwonie i mnie interesował tylko ster poduszek, ALE jestem niemal pewien, że ster od "ręcznego" był tuż za nim.