• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

STILO AIRBAG

mody ormo

Początkujący
Punktów
0
Witam. Mam problem z Fiatem stilo. Czerwona kontrolka airbag i błąd na wyświetlaczu airbag foulse. W tym samochodzie padają maty zajęcia miejsca pasażera , więc zamontowałem emulator. Bez skutku. Następnie polutowałem wszystkie kostki na stałe pod siedzieniami kierowcy i pasażera, nie pomogło . Największy problem w tym że nie można się połączyć komputerem z centralka AIRBAG. Wszystkie poduszki na miejscu i centralka tez. Ma ktoś jakieś pomysł na zdiagnozowanie tego ?

impulsmk

Bywalec
Punktów
20
Miasto
Kielce
Spróbuj wgrać nowy soft do modułu lub wymień moduł i sprawdź połączenie. Podaj jakie błędy otrzymasz.

blayders

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
566
Miasto
Podkarpacie
Czego używasz do podłączenia bo fiat to bardzo wybredna marka i byle czym tego nie podepniesz . Najlepiej examiener'em smart hd .

mody ormo

Początkujący
Punktów
0
Próbowałem oryginalnym Delphi świeżo po aktualizacji
Automatyczne połączenie postów:

Silnik i inne podzespoły odpytuje bez problemu. Problem tylko z AIRBAG

blayders

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
566
Miasto
Podkarpacie
Drzyj tapicerkę i sprawdź czy sterownik nie został zalany jak nie to szukaj kogoś z lepszym sprzętem . Im nowsza aktualizacja oprogramowania tym gorzej jeśli chodzi o starsze samochody - wiem to dziwne ale tak jest .

mody ormo

Początkujący
Punktów
0
Sterwnik wizualnie wygląda ok .
No nic będę szukał kogoś z innym komputerem. Dzięki

Do góry Bottom