• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

STRAJK MECHANIKÓW

alf28

SuperMechanior
Punktów
164
Miasto
wieś
napisze nawet więcej , pamiętam nawet czasy: jak kultura była w internecie

biedny mechanik

SuperMechanior
Punktów
22
Miasto
Biała Podlaska
u mnie w warsztacie jest najniższa krajowa jak ktoś nic nie robi ale jak robisz kręcisz to zarobisz i 3 tyś ale trzeba dużo kręcić zęby zarobić tyle, nie jest lekko a wszystko robię rozrządy przekładki silników remonty kapitalne skrzynie biegów opony klimatyzacje po 8 godzin dziennie dla mnie to mało a dyzo trzeba się narobić ludzie dostali po 500+ co wszystko pójdzie do góry w sklepach a nasza pensa wiadomo nie bo klient nie zapłaci więcej a więcej nie zrobisz bo liczy się jakość nie ilość ja w pracy nie mam czasu na kawę , i gadanie bo muszę też się skupić wszyscy strajkowali lekarze to są Mądrzy ludzie nauczyciele oni nie maja tak źle zarabiają więcej niż my mechanicy i nie mają tak szkodliwych warunków jak my mechanicy dlaczego państwo nie dopłaci do pracownika 500zł gdzie szara strefa była by zlikwidowana

Vagers

SuperMechanior
Punktów
370
Wez pod uwage ze nie tylko mechanicy zle zarabiaja

leon 1.8t

SuperMechanior
Punktów
132
Kolego tutaj nie masz co pisać o takich rzeczach bo wiele ich z tad nie będzie popierać bo mają własne warsztaty i musieli by podnieść swoim pracownikom

biedny mechanik

SuperMechanior
Punktów
22
Miasto
Biała Podlaska
dlaczego pracodawca ma podnosić pensje swoim pracownikom ja chce żeby to państwo dołożyło do każdego pracownika ja nie chce by pracodawca podnosił bo ja pracodawce rozumiem i wiem jakie koszta musi pokryć za pracownika jakaś tam krowa dostanie 500+ gdzie sama stoi bo rolnik ją obsłuży dwa razy dziennie a zwykły mechanik pracownik musi kręcić pracować cały czas żeby zarobić ja chce żeby każdy pracownik fizyczny dostał 500+

Bartek4x4

Zweryfikowany Mechanik
Porady
2
Punktów
1883
Miasto
Koszęcin
Ja u siebie jestem kapitanem okrętu robię sam. Sam ustalam ceny z klientem i jakoś nigdy nie odczuwam braku gotowki. Może zdarzyło się 2 razy jak coś zadupcylem. Sprzedałem tone aluminium zalegająca na placu i było git pokryłem koszty z własnej kieszeni. Jakoś nie widzę potrzeby strajku

Vagers

SuperMechanior
Punktów
370
Nie mieszajmy dzieci do tematu. Agresywna grupa np pielegniarek chce i bedzie zarabiac ponad 5000 do 2022 roku. Grzeja pi..dy w dyzurkach. A ratownik za 2500 musi zapier.alac i meczyc sie. Odpowiada przed prokuratorem jak lekarz. Zeby zarobić musi ciagnac dyzury za 20 zl za godzine.

Nauczycielom bym zabrał karte nauczyciela. Gdzie ku.wa na swiecie jest jakas karta. Wypierdo.ic polowe. Na ich miejsca jest kupe mlodych. Dostana podwyżki kosztem samorzadow a nam na to konto śmieci i scieki podniosą.

Janusz.garage

SuperMechanior
Punktów
51
W każdym razie jedno idzie do przodu - wzajemna nagonka grup zawodowych.

Do góry Bottom