• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

STRAJK MECHANIKÓW

Vagers

SuperMechanior
Punktów
370
Tak wlasnie. Zobaczyly krow.y ze policja dostala to i oni wyciagaja lapy. Juz maja grubo powyzej czworki nauczyciele. A ratownicy strajkowali i dalej nie ma ustawy. Tego broniarza komucha to za jaj. powiesic bo tylko wode miesza.

Vagers

SuperMechanior
Punktów
370
A ty wiesz ze ten kler buli kupe kasy dalej od kazdego lba w parafii dalej do biskupiego koryta a oni do tego bajzlu w Watykanie? I franka watykanka nie obchodzi ze ksiadz musi zedrzec kase z ludzi. A on karmi bambusow biednych emigrantow za nasze sluby chrzty i pogrzeby.

Bartek4x4

Zweryfikowany Mechanik
Porady
2
Punktów
1883
Miasto
Koszęcin
A mnie w tym panstwie najbardziej wku... NFZ płacisz i wielki H. Dzieci do dentysty prywatnie. Żona musi mieć na dniach operację prywatnie bo z NFZ to by nie dozyla

alf28

SuperMechanior
Punktów
164
Miasto
wieś
A ty wiesz ze ten kler buli kupe kasy dalej od kazdego lba w parafii dalej do biskupiego koryta a oni do tego bajzlu w Watykanie? I franka watykanka nie obchodzi ze ksiadz musi zedrzec kase z ludzi.
utrzymanie tych pałacy nie jest tanie

ile biorą za ślub , ile za pogrzeb? ile dostają bo, to obecnie urzędnik państwowy też ma pensje

Vagers

SuperMechanior
Punktów
370
Bogactwo watykanu plynie z naszych pieniędzy. Oderwac polske od tego syfu i zrobic kosciol narodowy

Bartek4x4

Zweryfikowany Mechanik
Porady
2
Punktów
1883
Miasto
Koszęcin
Są w kościele wyjatki. Nasz wikary który i z nie jest wikarym. Na kolędzie x lat temu mi piwiedzial zero kasy jak mi coś będziesz wciskał to poprostu wstanę i wyjde. I taki był jeździł pordzewiała stara mazda

Bartek4x4

Zweryfikowany Mechanik
Porady
2
Punktów
1883
Miasto
Koszęcin
A nie wiem gdzieś go wysiedlili kontakt się urwal. Gość był w deche

alf28

SuperMechanior
Punktów
164
Miasto
wieś
my się tylko módlmy, żeby politycy nam nie zaczeli strajkować

pawcar

SuperMechanior
Punktów
949
Miasto
Manchester
Oj widze komuna wersja 2.0 sie komus wlaczyla. Tylko od dupy strony podchodzi do tematu :D

Teraz UWAGA ! :

NIE TRZEBA DAWAC JEZELI SIE NIE ZABIERA !

Jak głosujcie / lub nie , to tak macie.

Koniec przekazu.

Edit:
Dalej nich wprowadzaja minimalne krajowe i inne rozleniwiajace doplaty, bedzie jeszcze lepiej :D

toomii76

toomi
Punktów
6886
Miasto
turek
www.takniewiele.pl
Nie tak dawno bo jeszcze jakieś 12 lat temu pracowałem na "tasmie" i moja ostatnia wypłata wyniosła około 900zl. Z pracującymi niedzielami, sobotami i na 3 zmiany. Dlatego to jeblem i zacząłem szukać coś innego. Teraz jestem na swoim i nie narzekam. Nigdy nie wyciągnąłem ręki po jakieś datki od państwa. Stwierdziłem po prostu, że dość i wziąłem się za coś co pieniądze przynosi. Najwięcej płaczą ci, co nie potrafią nic zrobić bez bata nad sobą i samodzielnie pomyśleć. Każdy może poszukać sobie lepszej pracy niż siedzieć i narzekać.
Co do strajku, strajkujcie sobie. Powodzenia życzę...

wjtek89

SuperMechanior
Punktów
154
Miasto
Rdm
Festyn rozpoczęty. Idą wybory to są i strajki i krowy +, kto da więcej ukochanemu ludowi byle by poszedł jak ciele i kartkę wrzucił do urny, która i tak zmienia niewiele tylko synekury obsadza innymi łbami i kto inny ciągnie z tego biednego grajdolka. Oj biada nam biada wszystkie kraje wkoło zbroja się po uszy. Indie bombardują Pakistan, Chiny przejmują światowy handel, Izrael zajmuje część Syrii, Niemcy zbudowali sobie gospodarcza hegemonie nad Europą. Stany szykują się do wojny i podpalają kolejne regiony. A u nas dyskutuje się o krowach, świniach + i takich pięknych pomysłach jak strajk mechaników. Utrzymują nas w takim letargu serwując kolejne tematy zastępcze.

Mikidz

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
474
Tak myślałem, że argumentów brak. Chcesz po prostu strajkować dla samego strajkowania i pieprzyć dla samego pieprzenia. Ja zastrajkuję przy urnach wyborczych żeby odsunąć tych postkomuchów wszystkich od władzy. Najlepsze ostatnie wypowiedzi polityków PO: PiS daje ochlapy wyborcze ludzi przekonują itd. Jak się dziennikarz rmf zapytał czy w takim razie, jak PO dojdzie do władzy, to zlikwiduje te wszystkie programy. Otóż NIE, bo się okazuje, że to w zasadzie były ich postulaty i PiS je ukradł i oni dadzą jeszcze więcej. No śmiech na sali :D

Czy nasze społeczeństwo kiedyś dojdzie do rozumu, że żeby komuś dać 500zł, to komuś innemu trzeba zabrać 600? Pewnie większość to wie, ale myślą sobie "mnie nie kradno, mnie dajo!".

Jak dla mnie, to mogą dowalic jeszcze większe podatki i rozdać każdemu po 2000+. Po prostu cena rbh nie będzie wtedy 100zl, tylko 400zl i tyle w temacie :)

Do góry Bottom