• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Stukanie na dołkach, nierównościach-niemożliwa diagnoza

PiotrWoj

Nowy
Punktów
0
Witam, mam problem z samochodem Opel Combo D Tour 1.6CDTI
Słychać dość mocne stuknięcie w lewym przednim kole przy jakichkolwiek nierównościach dziura/studzienka/spowalniacz przy predkosci 10-60km/h. Przy większych prędkościach raczej nic nie słychać.
Wymienione wszystkie części które się zużywają łączniki, gumy, wahacze itd. Amortyzatory wymienione przez poprzedniego właściciela w serwisie, mają teraz przejechane 7000km. Cztery razy na stacji diagnostycznej, wymienione wszystko po kolej, przy ostatnim sprawdzeniu wyszedł mały luz na tulei wachacza, wszystko zmienione, stuki nadal są. Dziś badanie na stacji szarpaki ,podnośnik itd. - diagnoza taka że wszystko jest w jak najlepszym porządku prócz poluzowanej jednej śruby w prawym kole. Wszystko sprawne i wymienione a stuki nadal słychać. Jakieś rady co jeszcze może być przyczyną?

Punktów
0
Miasto
gliwice
Witam i pozdrawiam wszystkich życzę dużo zdrówka na te ciężki czasy

Witam, mam problem z zawieszeniem samochodu Opel Combo D Tour 1.6CDTI identyczny jak kolega opisuje .Czy ktoś rozwiązał ten problem bo ja zrobiłem to samo i dalej stuka .

Do góry Bottom