• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Stuki w silniku Astra H 1.7 cdti 2005r

piter1602

Nowy
Punktów
0
Miasto
kłobuck
Wtryski też zamieniałem z 1 na 4 i dalej słychać na pierwszym wiec wtrysk też nie do końca by lał chyba że wszystkie są do bani.......

a u ciebie (kwako86) jeśli chodzi o ten luz na tłoku to był znacząco widoczny (duży) bo u mnie po rozebraniu wszystkie były sztywne. Po obejrzeniu twojego filmiku na youtobe stwierdziłem że mam taki sam odgłos dokładnie tak stuka lecz na zimnym przez chwile jest dobrze dopiero jak się zagrzeje trochę to zaczyna hałasować no i po dodaniu gazu to już bardziej naparza.......

ktoś tam gdzieś pisał na forum że miał podobnie i że to od wtrysków. Wlał jakiś środek z shela do paliwa pojeździł i mu przeszło ...............

Ja też teraz wlałem pojeżdze i zobacze czy to coś da ale wątpię.......

Ostatnia edycja:

Kwako86

Bywalec
Punktów
1
Miasto
Lublin/Derby
autoserviceexperts.co.uk
Mialem tak samo jak ty, tlok w gornym i dolnym punkcie mial luz, chwial sie przod - tyl. Bylo slyszalne takie tukanie po docisnieciu tloka do cylindra, rowniez na cylindrze bylo widoczne i wyczuwslne pod palcem wytarcie w tych dwoch punktach.

piter1602

Nowy
Punktów
0
Miasto
kłobuck
Panowie minął rok i meriva dalej klepie jak klepała mimo wlania różnych środków do czyszczenia wtrysków które koledzy polecali bo im pomogły..... czas sprzedać ..........Jednak ciekawy jestem czy ktoś do tego dojdzie. Piszcie!!!!

Piotr_skc

SuperMechanior
Punktów
74
Miasto
Skierniewice
Tak halasuje luźny tłok w tulei.Podczas hamowania silnikiem cichnie bo wybuchu nie ma i nie gniecie tłoka w ściankę.

lukkiwlkp

Zweryfikowany Mechanik
Porady
2
Punktów
976
Miasto
PGS
Też bym tego łopla kupił. Tylko daj dobra cene bo wiadomo ...puka i na pewno malowana ( dzwon byl)

Do góry Bottom