• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Stuki w silniku po rozgrzaniu 1.6 TDCi 109ps

cRossik

Bywalec
Punktów
1
Miasto
Bydgoszcz
Witam Panowie mam taki problem samochód ładnie sobie "pyrka" do czasu, gdy dostanie jakąś trasę wystarczy mu zaledwie 30km z prędkością 100-160 km/h i zaczyna coś klepać jak się porządnie rozgrzeje nie wiem co to może być odkręciłem delikatnie korek oleju, bo myślałem,ze jakiś popychacz wali,ale stamtąd nie wychodził ten odgłos bardziej z okolic wtrysków
P.s Gdy jest zimny nic nie stuka...

Macie jakieś pomysły co to może być ??

Pozdrawiam !

Ford Focus C-max 1.6 TDCi 109 ps
2004r 260 tyś przebiegu

Dołączam 2x plik video

dejot43

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
2151
Miasto
Olsztyn
Wygląda na lejący wtrysk, albo popychacz. Olej świeży ? Masz DPF ? Ja bym rwał wtryski i na stół, bo jeśli przylewa to zaraz tłok będziesz wymieniał.

cRossik

Bywalec
Punktów
1
Miasto
Bydgoszcz
Olej zmieniłem, jak tylko usłyszałem dziwne stukanie nie miał nawet 5tyś, ale nie ustało silnik jest bez DPF oryginalnie
Też tak obstawiam,że któryś z wtrysków leje muszę komuś dać,żeby to wykręcił i sprawdził...

popychacz raczej stukałby także na zimnym (tak mi się wydaje), a tutaj tylko jak dostanie mocno po garach albo jakąś trasę

cRossik

Bywalec
Punktów
1
Miasto
Bydgoszcz
Wyrzuciłem wtryski z samochodu jutro prawdopodobnie będę wiedzieć co jest nie tak z nimi
Przy wyciąganiu okazało się,że jakiś idiota je wkleił na silikon nie wiem czego się teraz spodziewać...

Przepraszam za spam...

cRossik

Bywalec
Punktów
1
Miasto
Bydgoszcz
grrr już mam dość pakowania w tego trutnia kasy. Mam nadzieję,że po zamontowaniu nowych wtryskiwaczy to stukanie po rozgrzaniu silniku ustąpi

cRossik

Bywalec
Punktów
1
Miasto
Bydgoszcz
Witam wtryski założone stukanie ustąpiło byłem się przejechać ok. 40 km trasę nie oszczędzałem auta i cisza pyrka sobie aż miło
Także problem rozwiązany

Pozdrawiam!
Impreza kosztowała mnie
Wymiana końcówek (BOSCH) wtryskiwacza z regulacja/czyszczeniem itp. : 200 zł sztuka
Zestaw montażowy wtryskiwacza:100 zł
Montaż/demontaż wtryskiwaczy:200 zł

Do góry Bottom