• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Stuki zawiechy bmw seria F tylko gdy goraco

Autoelektronika

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
1401
Cwiczył ktoś stuki zawiechy a byc moze na układzie kierowniczym w betach serii F ktore wystepuja tylko wtedy jak jest mocno zagrzana komora od silnika badz wtedy gdy jest goraco na zewnatrz a wrecz upalnie?Stuki sa slyszalne przy powolnym poruszaniu sie pojazdem.Czuc w podlodze i na kierownicy troche jakby sie rozlatywał krzyzak.Nie idzie tego wyczaić.Gdy jest chlodniej cisza jak makiem zasiał,problem wystepuje/słychac go tylko w okresie letnim,taki sezonowy:yuck:.Smieszne ale prawdziwe:D

Gorzowiak

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
258
Miasto
Gorzów Wlkp
Najsłabszym elementem w bmw jest magiel. Owszem, przez wiele lat pracy głównie z bmw raczej nie przypominam sobie żeby było to zależne od temperatury, jednak w zdecydowanej większości stuków w zawieszeniu, które były ciężkie do ustalenia to był magiel

GSS-Daniel

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
399
Daniel sprawdz rążek przekłądni miedzy kolumną a grodzią, ja juz z 10 wymieniałem szczegolnie w 1 padaja

Woojtass

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
6
Miasto
Radom
Miałem to samo. Klient przyjeżdżał kilka razy bo stuki zaczynały się dopiero jak długo jeździł autem, a jak ostygło trochę to już nic nie było słychać. Uszkodzona była maglownica. Było to BMW f34 GT. Po zregenerowaniu już nic nie było słychać.

Autoelektronika

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
1401
Miałem to samo. Klient przyjeżdżał kilka razy bo stuki zaczynały się dopiero jak długo jeździł autem, a jak ostygło trochę to już nic nie było słychać. Uszkodzona była maglownica. Było to BMW f34 GT. Po zregenerowaniu już nic nie było słychać.
Cześć,dzięki .Przyszła jesień/zima teraz i cisza całkowita.Ja nie muszę jeździć tak naprawdę, wystarczy że jest na zewnątrz gorąco i auto stoi do słońca , wsiadam i odrazu słychać cos.Tak myślę co w maglu przy takim powiedzmy niskim nalocie (70000) mogło się wyyebać,te dzisiejsze samochody to katastrofa.

Do góry Bottom