• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Suszenie podczerwienią

ŁysyGdańsk

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
39
Miasto
Gdańsk
Cześć, zabrałem się dziś amatorsko za pomalowanie błotnika. Wiadomo szpachel potem podkład i wpadłem na pomysł żeby go podsuszyć promiennikiem podczerwieni. Ustawiłem go z 30cm od błotnika i po jakiejś minucie podkład zaczął bąblować.. heh Teraz pytanie do zawodowców czy w ogóle promiennik który mam nadaje się do suszenia farby i co zrobiłem nie tak? :) 370132b54e67b5fee78ff919714d.png
Automatyczne połączenie postów:

3899aad645c8999d83095e758b79.png

Psikuta1994

SuperMechanior
Porady
2
Punktów
410
A czasem nie,, bąbluje ci szpachel ? Wysuszony był napewno ? Jak była w nim wilgoć to właśnie wyszła i wybablowala .

ŁysyGdańsk

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
39
Miasto
Gdańsk
A czasem nie,, bąbluje ci szpachel ? Wysuszony był napewno ? Jak była w nim wilgoć to właśnie wyszła i wybablowala .
Może tak być, szpachel był położony z pół godziny wcześniej. Co teraz zrobić? Zostawić i jutro jak samo wyschnie działać dalej ?

ŁysyGdańsk

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
39
Miasto
Gdańsk
Tak było wyszlifowane i umyte ale mnie się zdaje że szpachel jest do dupy-leżał w garażu ze dwa lata. Jak go otworzyłem to w środku był taki jakby olej, wymieszałem to a potem utwardzacz i nałożyłem. Chyba tu był błąd.. Będę to rwał do gołego od nowa. Lakier z puszki..

arni_poznań

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
3344
Miasto
PZ
garażu ze dwa
Oh My God Reaction GIF by Friends

blinking trailer park boys GIF

To zmienia postać rzeczy

Pedington

Uczestnik
Punktów
9
Tak było wyszlifowane i umyte ale mnie się zdaje że szpachel jest do dupy-leżał w garażu ze dwa lata. Jak go otworzyłem to w środku był taki jakby olej, wymieszałem to a potem utwardzacz i nałożyłem. Chyba tu był błąd.. Będę to rwał do gołego od nowa. Lakier z puszki..
Wszystko jasne, szpachlówka przemarzła i to była przyczyna.
Najlepiej nabyć małe opakowanie szpachli, koszt niewielki a to co zostanie to do utylizacji.
Powodzenia.

Do góry Bottom