• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

SUV lub KOMBI do 30 000

heyakk

Nowy
Punktów
0
Witam wszystkich serdecznie.

Obecnie jestem posiadaczem Hondy CIVIC VIII jednak rodzina się powiększa i tym samym potrzeby co do wielkości samochodu.

Rozglądam się za samochodem typu SUV lub COMBI do 30 000 zł
Rocznie robię ok 25 000 km.
Są to trasy do pracy ok 40 km i co kilka miesięcy dłuższa trasa 500-600 km.
Nie używam samochodu na krótszych dystansach.

Zależy mi na samochodzie z przyzwoitym bagażnikiem i niezbyt ciasnym w środku.
To na co zwracałbym uwagę to usterkowość i koszty napraw oraz spalanie.
Auto nie musi mieć dla mnie mega sportowego zacięcia, dobrze by było, żeby radziło sobie w miarę w terenie.

Jeśli chodzi o suv'y rozważałem kilka opcji:
-Hyundai Santa FE II 2.2crdi
-Chevrolet Captiva - bez wskazania na silnik
-Suzuki Grand Vitara- j.w
-Kia Sorento

W Kombi:
-Audi A6/A4
-Volvo V50
-Ford Mondeo MK4
-Toyota Avensis
-BMW 320 lub 525
-Skoda Octavia

Wiem, że to sporo typów jednak mam taki mętlik w głowie, iż nie mam wyjścia
POMOCY :)

Korneliusz

SuperMechanior
Punktów
29
Miasto
Szczecin
www.multisat.com.pl
Mam Chevroleta Captivę wersja 7 osób , 2,0 diesel , automat. Kupiony w komisie czyli od handlarza ale na austriackich blachach. Też nie dysponowałem większą gotówką niz Ty to i wybór był zawęzony.
Ale jak zobaczyłem tą Captivę to się zdecydowałem. Była w dobrych rękach , nic tam nie dolegało.
Ale ja i tak po swojemu sprawdzałem po kolei na czym jeżdżę i trochę części w niej zmieniłem. Te najwazniejsze czyli rozrząd i hamulce.
Auto pali sporo , w trasie jak się w 8 l zmieszczę to jestem zadowolony. Ale to i kawał bryki , motor ma co ciągnąć. Napęd 4WD i wielkie koła 18".Też mam dużą rodzinę i czasem trzeba wszystkich zabrać. Ten ostatni rząd siedzeń jak się rozkłada to już bagażu nie ma gdzie włożyć. Trzeba na dach.
Części bez problemu , nie za drogie. To co do Opla Antary tutaj pasuje. Jestem zadowolony , miałem już wiele aut i ostatnio chciałem mieć SUV'a. No i mam. Cały garaż mi zajmuje , taka bryka :p

Do góry Bottom