• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Suzuki ignis 2007r kopia opel agila

WMserwis

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
499
Miasto
Wołomin
Mam takie suzuki auto nie dawno kupione ma problem z wpadajàcym pedalem hamulca najbardziej wpada idzie do konca jak zalaczy sie pompa abs
Zmienilem pompe hamulcowà
Uklad odpowietrzony
Szczeki wyregulowane
Morsami odcinam na elastycznych przod i tyl tak samo pedal sie zachowuje,czy pompa abs moze dawac objawy miekiego hamulca?

sulej013

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
250
Miasto
Xxx
A czy ma błędy z ABS?

Miałem przypadek ze fakt faktem był to vw amarok ni chusteczki nie chciał się odpowietrzyc pedał wpadal w podłogę robiłem ręcznie,opadowo, podcisnieniowo , vcdsem i nic... A wymiana była szczęk i bębnów z tyłu... Już założyłem nowy zestaw naprawczy cylinderki wyczyszczone wyglaskane... I nic... Podłoga... Był błąd czujnika prędkości koła znalazłem urwany przewod pod ramą i jak ręką odjął... Twardziutki jak... Nie powiem...

Ostatnia edycja:

WMserwis

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
499
Miasto
Wołomin
Co prawda przed dokonywanymy moimi pracami skanowalem abs i byly dwa bledy predkosci oba z tylu ale abs sie nie swiecil wykasowalwm je.Po tych wszystkich czynnosciach nie patrzylem czy ma znowu jakies bo niby skad ma je miec? Dzis jeszcze cisnieniowo bede odpowietrzal, wiecej chuba juz nic nie wymysle procz wymiany po kolei ( szczek, bebny,itd)

WMserwis

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
499
Miasto
Wołomin
Sprawdze
Chodz problem chyba bedzie w pompie hamulcowej chodz nowa metteli to bardzo słabo sie wydobywa z niej płyn dajac cisnienie 1 bar plyn nie wydobywa sie, zaloze drugà zobacze

Do góry Bottom